אוכל
אוכל

עוגת קוקוס בניחוח תפוז ושוקולד

עוגת קוקוס מיוחדת וכשרה לפסח עם סירופ תפוז ובציפוי של שוקולד לבן

|mako אוכל| פורסם17:31
עוגת קוקוס תפוז - אורן בקר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 ביצים

  • 2/3 כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 1/3 כוס (70 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/4 (50 גרם) שמנת חמוצה
  • 3 כפות (30 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 50 גרם (5 כפות) קמח תפוחי אדמה
  • 50 גרם (5 כפות) קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 60 גרם (קצת יותר מחצי כוס) קוקוס טחון
  • 40 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס

לסירופ תפוז:

  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר

לציפוי שוקולד לבן:

  • 50 גרם שוקולד לבן

  • 1 כף שמן
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • מעט קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1במערבל עם וו הקצפה מקציפים ביצים וסוכר חום בהיר עד שמתקבל קצף תפוח. מוסיפים שמן בטפטוף קל תוך כדי ערבוב, עד שכולו נבלע.

2בעזרת מרית מוסיפים לקציפה שמנת חמוצה, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת.

3מנפים קמח תפוחי אדמה, קורנפלור ואבקת אפייה, מוסיפים קוקוס טחון ומקפלים לתוך התערובת.

4מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים.

5מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות.

6מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים מיץ תפוזים וסוכר. מסירים מהאש ויוצקים את הסירופ החמים על העוגה.

7מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד לבן ושמן בקערה מעל מים חמים (בן מארי). מוסיפים קליפת תפוז מגוררת, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מצפים את העוגה לאחר שהצטננה ומפזרים מעט שבבי קוקוס טחון.

* אפשר להמיר את מיץ התפוזים וקליפת התפוז המגוררת שבמתכון במיץ מכל פרי אחר שאוהבים.

* אפשר להוסיף לציפוי השוקולד הלבן 2 טיפות של צבע מאכל כתום כדי להדגיש את האלמנט התפוזי, או להמיר את השוקולד הלבן שבציפוי בכל שוקולד אחר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il