
מגולגלות לפסח במילוי נוגטכשקרן אגם רוצה לפנק מישהו, היא עושה את זה עם מגש של עוגיות מגולגלות באיזה מילוי שהוא אוהב. כמה מרגיע לדעת שגם בפסח האופציה הזו שרירה וקיימת - עם אותו מרקם פריך משגע אפילו בגרסה הכשל"פית![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
אין דבר שאני אוהבת יותר מעוגיות מגולגלות, ואין דבר שמשמח אנשים יותר מעוגיות מגולגלות. כשאני רוצה לשמח, להפתיע או לפנק – זה מה שאני עושה. אז השנה הכנתי כמות יפה של מגולגלות בכל מיני מילויים לחלק לחברים ושכנים לקראת החג, וממרח הנוגט (פרלינה) התגלה כמוצלח ביותר. הבצק מבוסס על קמח תופח לפסח והוא מתפקד מדהים בעוגיות. הן פריכות ונמסות בפה בדיוק כמו הגרסה הרגילה. המצרכים :ל-3 רולדות:
למריחה:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו גיטרה או בקערה רגילה עם הידיים (ככה אני עשיתי) קמח תופח, אבקת סוכר, קמח שקדים ווניל. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים היטב (שוב, אפשר בידיים) עד לקבלת פירורי בצק. 2מוסיפים שמן קנולה וביצה ומעבדים שוב. מוסיפים מיץ תפוזים – מתחילים עם חצי מהכמות. מעבדים שוב לקבלת כדור בצק. אם לא התקבל כדור מוסיפים עוד קצת מיץ תפוזים. 3מוציאים את הבצק מהקערה ומעבדים לכדור אחיד. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד או בנייר אפייה ומצננים במקרר 30-60 דקות (אפשר גם לילה או כמה שעות). 4מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 5מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. 6מרדדים על נייר אפייה מקומח בקורנפלור כל חלק בצק למלבן דק ומורחים שליש מכמות ממרח הנוגט בשכבה אחידה. 7מגלגלים את הבצק לרולדה (אני נעזרת בנייר אפייה, ראו בסרטון). מעבירים לתבנית. 8חורצים ברולדות חריצים לסימון עוגיות במרחק של 2-3 ס"מ זה מזה ובעומק 1 ס"מ. 9אופים את הרולדות 20-25 דקות, עד הזהבה קלה. 10מצננים, פורסים, מקשטים באבקת סוכר וטורפים. מגולגלות לפסח|צילום: קרן אגם, mako אוכל** ניתן להמיר את מיץ התפוזים במים. ** לגרסת פרווה ממירים חמאה במחמאה או נטורינה. המתכון פורסם פה לראשונה באפריל 2023 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |