אוכל
אוכל

עוגת לימון כשרה לפסח

עוגה מקסימה וקלילה, שלא מכילה מוצרי חלב ומתאימה גם לליל הסדר, גם לימי החג ואפילו ליום יום. היא פרווה, נטולת גלוטן ולימונית למהדרין. שווה לאמץ

|mako אוכל| פורסם15:15
עוגת לימון כשרה לפסח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.352reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3 לימונים בגודל בינוני (רצוי אורגניים)

  • 6 ביצים
  • 215 גרם (כוס ועוד כף) סוכר
  • 250 גרם (2.5 כוסות) שקדים טחונים
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

1שוטפים היטב את הלימונים, ומגרדים את הקליפות. שימו לב לא להגיע לחלק הלבן והמר שמתחת לקליפה.2. מקלפים את הלימונים בעזרת סכין, ומוציאים את בשרו ללא החלקים הלבנים. נפטרים מהחרצנים וטוחנים את הלימון הנקי במעבד מזון.

3מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, כ-5 דקות. מוסיפים את כל יתרת המצרכים (כולל הלימון הטחון וגרידת הלימון) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

4מעבירים לתבנית עוגה מאורכת ומשומנת. למי שאין כזו תבנית, אפשר להשתמש ב-2 תבניות אינגליש קייק, אבל להפחית מעט מזמן האפייה.

5אופים את העוגה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 50 דקות. אחרי רבע שעה של אפייה מכסים את העוגה בנייר אלומיניום, אחרת העוגה משחימה מדי. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא כמעט יבש.

*מומלץ להגיש עם כף שלקרם פרשאו שמנת, ועלי נענע.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il