
פנקייק קמח מצהיש כל מיני דרכים להכין פנקייק בפסח, עם שלל קמחים שאינם מבוססי חיטה, אבל הקלה מכולן היא פשוט להשתמש בקמח מצה. אחרי שחששנו שנקבל גרסה מתקתקה לקניידלך, אנחנו שמחים לבשר: פנקייק מקמח מצה זה ממש טעים!ליה אור|mako אוכל| פורסם25/04/2412:40 ![]() צילום: Aquamethods, ShutterStock |
המצרכים :
אופן ההכנה:1טורפים בקערה ביצים עם יוגורט וחמאה מומסת. שומרים את הקערה שבה הומסה החמאה, נשתמש בה לשימון המחבת. מוסיפים וניל וטורפים שוב. 2מוסיפים את קמח המצה, אבקת האפייה והסוכר. 3מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת ולא יותר (לא נורא אם נשארים קצת גושים). אם התערובת דלילה מדי מוסיפים מעט קמח מצה, אם היא סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד יוגורט או חלב. 4מנגבים את שאריות החמאה מהקערה בנייר מגבת ומורחים את המחבת (השימון צריך להיות קל מאוד). מחממים היטב. 5יוצקים מהתערובת למחבת החמה ומטגנים עד שמופיעות בועות. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה. מוציאים וזוללים. יש לכם רק קמח תפוחי אדמה? זה הפנקייק לפסחבשבילכם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |