אוכל
אוכל

עוגת קוקוס עסיסית לפסח

עוגה כשרה לפסח עם קצת קמח מצה, הרבה קוקוס, מיץ תפוזים שמעניק עסיסיות, ארומה וטעם ושוקולד מריר מגורר, שנמס לתוך הבצק ומרגיש כאילו שם היה המקום שלו מאז ומעולם

|על השולחן| פורסם07:41
עוגת קוקוס של מיקי שמו, כשר לפסח (צילום: דן לב, על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן
Rating:4.5278reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים :

  • 4 ביצים מופרדות + 4 חלבונים
  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמן קנולה
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מיץ תפוזים
  • 210 גרם (3 כוסות) קוקוס טחון
  • 2 כפיות תמצית וניל אמיתית
  • 175 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר
  • רבע כפית מלח
  • 60 גרם (חצי כוס) קמח מצה דק
  • 25 גרם (רבע כוס) אבקת שקדים
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר גס או קצוץ

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

>> כל המתכונים לפסח

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית 26 ס"מ.

2מערבלים במיקסר עם וו גיטרה 4 חלמונים עם שמן קנולה, מיץ תפוזים, קוקוס ותמצית וניל 3-2 דקות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.

3מקציפים 8 חלבונים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר נקייה כ-5 דקות, עד לקבלת קצף יציב.

4מערבבים בקערה נפרדת קמח מצה, אבקת שקדים, אבקת אפייה ושוקולד מגורר.

5מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הקוקוס והחלמונים ולבסוף מקפלים פנימה את תערובת קמח המצה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

6אופים 60-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

7מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.

* גיוון: מוסיפים לתערובת 8 תמרים מיובשים מזן מג'הול מגולענים וחתוכים לרבעים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il