
עוגיות בוטנים כשרות לפסחיש אנשים שכבר מט"ו בשבט מחכים לפסח רק בשביל העוגיות האלה: עוגיות בוטנים של פסח. המרקם איפשהו בין רך לדביק, הטעם מדהים וההכנה כל כך פשוטה וקלה, שאין באמת סיבה לקנות ולא להכין לבד בבית![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
גם את הקנויות אני אוהבת, אבל העוגיות האלו שכל כך הרבה אנשים אוהבים ומחכים להם בחג שוות פי אלף כשהן ביתיות. הן ממש ממש קלות להכנה, והתוצאה וואו! עוגיות עם מרקם רך וקצת דביק בדיוק כמו שצריך. המצרכים :ל 16-20 עוגיות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 2מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר לבן וסוכר וניל עד שמתקבלת תערובת תפוחה (3-4 דקות). 3מוסיפים יין אדום, וניל וסוכר וניל ושוב מקציפים לכמה שניות. עיגול מושלם. עוגיות בוטנים כשרות לפסח|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מוסיפים קמח שקדים ובוטנים טחונים ומערבבים היטב. המסה חייבת להיות סמיכה, כך שאם היא נוזלית אחרי ערבוב - תוסיפו עוד קמח שקדים. 5מעבירים את הבלילה לשק זילוף (אין צורך בצנטר), גוזרים את השק מלמטה ומזלפים תלוליות על גבי נייר האפייה בתבנית (אפשר גם להשתמש ב-2 כפות), ושומרים על מרווחים קטנים בין התלוליות. 6אופים כ 10-12 דקות עד שהעוגיות זהובות למראה. מצננים ומעבירים לקופסא אטומה. עוגיות בוטנים לפסח|צילום: קרן אגם, mako אוכל* העוגיות יחזיקו מעמד עד חמישה ימים בכלי סגור * אפשר להמיר שקדים טחונים בקוקוס * אם אין בוטנים או יש אלרגיה אפשר להתשמש באגוזי מלך או פקאנים במקום ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |