
טירמיסו כשר לפסחאוקיי, הפעם לא מדובר במתכון שמתקתקים בכמה דקות אלא בכזה עם לא מעט שלבי הכנה, כולל אפייה של העוגיות - אבל תצטרכו להאמין לנו שהוא לגמרי שווה את זה. או יותר טוב, פשוט תסתכלו בתמונות![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המתכון מיועד לתבנית ריבועית בגודל 20 על 20 ס"מ - תבנית קטנה יחסית, בהתאם לארוחות החג הקטנות של השנה. המצרכים :לעוגיות אמרטי:
לקרם:
לטבילת העוגיות:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 2טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה את הסוכר (150 גרם) והקפה המגורען, מוסיפים קורנפלור ושקדים טחונים ומערבבים. 3מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלבונים עם המלח. כשמתחילות להופיע בועות מוסיפים את 2 כפות הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. עוגיות אמרטי|צילום: קרן אגם, mako אוכל מתחילים בהרכבה|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות. 5בעזרת כפית מניחים כדורים קטנים מהבצק על נייר האפייה ומועכים אותם מעט. שומרים על רווחים של 2-3 ס״מ בין עוגייה לעוגייה. אופים כ 15 דקות, מוציאים ומצננים. 6מכינים את הקרם: מחממים מים בסיר על האש, ומניחים מעליו קערה חסינת חום (בן מארי). חשוב מאוד שהקערה לא תיגע במים. 7שמים בקערה שבסיר את החלמונים והסוכר וטורפים 4-5 דקות במטרפה, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מניחים בצד ומצננים. ככה הוא נראה בשנייה שבה עוד הצלחנו להתאפק|צילום: קרן אגם, mako אוכל תמונה אחרונה ודי|צילום: קרן אגם, mako אוכל8מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. 9מוסיפים לתערובת החלמונים את גבינת המסקרפונה ומערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה. 10מקפלים פנימה את הקצפת ובתנועות קיפול מאחדים לקבלת תערובת אחידה. 11מערבבים בקערה את הקפה הנמס והברנדי. 12מרכיבים את העוגה: טובלים כל עוגייה בקפה משני הצדדים ומרצפים את התחתית של תבנית 20 על 20 ס"מ. 13מעבירים לתבנית מחצית מכמות הקרם ומיישרים על העוגיות בעזרת ספטולה או כף. 14חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת של עוגיות ומסיימים במחצית השנייה של הקרם. 15מיישרים, מכסים את התבנית בנייר כסף או ניילון נצמד ושולחים לצינון במקרר לשש שעות לפחות (עדיף לילה). 16מוציאים, מקשטים באבקת קקאו ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |