
עוגיות שחיתותעוגיות כשרות לפסח עם שוקולד מריר, אגוזי פקאן ושבבי שוקולד צ'יפסאורן בקר|mako אוכל| פורסם06/04/1417:04 ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (60 מנות):
אופן ההכנה:1קולים את אגוזי הפקאן בתנור שחומם לחום של 150 מעלות במשך 12 דקות. מצננים וקוצצים גס. 2ממיסים חמאה ושוקולד מריר בקערה מעל אמבט מים חמים (בן מארי). 3במערבל עם וו מטרף מקציפים ביצים, סוכר לבן וסוכר חום בהיר עד לקבלת קצף תפוח ויציב. 4מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד והחמאה לקציפת הביצים. 5מנפים יחד קמח תפוחי אדמה, קקאו כהה ואבקת אפייה. מוסיפים קורט מלח ותמצית וניל. מוסיפים לתערובת ומערבבים. 6מוסיפים שוקולד צ'יפס, שוקולד לבן ואגוזי פקאן. 7מכניסים את התערובת למקרר למשך שעה, עד שהיא מתייצבת. 8בידיים מעט רטובות יוצרים עיגולי בצק קטנים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ-3 ס"מ זה מזה. 9אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מתקשות בחלקן העליון. חשוב לא לאפות אפיית יתר, כדי שנקבל עוגיות במרקם עסיסי. 10מניחים את העוגיות להתייצבות בטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגיות לכלי אטום רק אחרי שהצטננו לחלוטין. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |