
סלט עדשים מתובלסלט עדשים ועגבניות שרי בריא וטעים, שיכול להבריק על שולחן החג, או בכלל להיכנס באופן קבוע לתפריט שלכם: עדשי בלוגה חגיגיות שיישארו ייצוגיות לאורך זמן עם טונות של ירוקים, לימון פרסי, צ'ילי ואבוקדו![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
קחו מלוא החופן קטניות ולא משנה מאיזה סוג: אחד מסוגי השעועית, העדשים או גרגרי חומוס – בשלו אותם היטב עד לריכוך, אבל בלי שיתפרקו והוסיפו להם שלל טעמים ומרקמים: עשבי תיבול, ירקות ותבלינים שאתם אוהבים.
המצרכים (4 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1מבשלים את העדשים בליטר מים עם לימון פרסי למשך 45 דקות. מוציאים כמה עדשים, טועמים ובודקים את מידת הריכוך. אפשר להוסיף זמן ומים לפי הצורך. כשהעדשים רכות - מסננים. 2במקביל כובשים את הבצל: משרים את הבצל בחומץ ונותנים לו להתרכך כחצי שעה. 3מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת עם שום, מוסיפים את התבלינים ומערבבים יחד כדקה-שתיים. מוסיפים את העדשים המבושלות מניחים להן לספוג טעמים. מתבלים במלח ופלפל. 4כשהעדשים מתקררות מוסיפים בצל כבוש, עגבניות שרי, אבוקדו, עשבי תיבול, בצל ירוק, לימון סחוט וכוסברה קצוצה. תגיות:עדשים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |