אוכל
אוכל

סלט עדשים מתובל

סלט עדשים ועגבניות שרי בריא וטעים, שיכול להבריק על שולחן החג, או בכלל להיכנס באופן קבוע לתפריט שלכם: עדשי בלוגה חגיגיות שיישארו ייצוגיות לאורך זמן עם טונות של ירוקים, לימון פרסי, צ'ילי ואבוקדו

|mako אוכל| פורסם11:32
סלט עדשים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.4130reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

קחו מלוא החופן קטניות ולא משנה מאיזה סוג: אחד מסוגי השעועית, העדשים או גרגרי חומוס – בשלו אותם היטב עד לריכוך, אבל בלי שיתפרקו והוסיפו להם שלל טעמים ומרקמים: עשבי תיבול, ירקות ותבלינים שאתם אוהבים.


קונים קטניות במקום טוב ואמין שיש בו תחלופה, או מאריזות סגורות עם תאריך רחוק. זה נכון שהן נחשבות לחומר גלם יבש, אבל גם הן יכולות להתקלקל ואז הן מסרבות להתרכך בבישול וסובלות מטעמי לוואי.


מנקים, שוטפים, משרים ומשתדלים להרחיק גרגרים לא יפים. שוטפים ובמידת הצורך משרים במים – זה תלוי בקטניה. עדשים שחורות לא חייבים להשרות, אבל אני אוהבת לתת להן חצי שעה כך זמן הבישול מתקצר. חומוס מנגד משרים 8 שעות לפחות ואני אוהבת להשרות אפילו 12 שעות.


עדשים שחורות המכונות לפעמים עדשי בלוגה (ע״ש הקוויאר) נחשבות לחומר גלם יוקרתי, במיוחד ביחס לקטניות (שנחשבות לאוכל עממי). הן כהות, זעירות וטעימות וגם יודעות לשמור על הצורה שלהן בבישול וזה בדיוק מה שהופך אותן למתאימות מאד לסלטים חגיגיים.


חשוב להוסיף לרוטב משהו חמוץ כמו מיץ לימון או חומץ וגם שמן זית, כדי לעגל יפה את כל הטעמים.

המצרכים (4 מנות):

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 ליטר מים
  • 1 לימון פרסי מחורר
  • 1 בצל סגול קצוץ גס
  • 3 כפות חומץ יין לבן
  • 12 עגבניות שרי חצויות או פרוסות
  • אבוקדו חתוך לקוביות
  • 1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה ונענע)
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כוסברה
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • קורט כורכום
  • מעט צ׳ילי יבש גרוס
  • מיץ מחצי לימון סחוט טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים בליטר מים עם לימון פרסי למשך 45 דקות. מוציאים כמה עדשים, טועמים ובודקים את מידת הריכוך. אפשר להוסיף זמן ומים לפי הצורך. כשהעדשים רכות - מסננים.

2במקביל כובשים את הבצל: משרים את הבצל בחומץ ונותנים לו להתרכך כחצי שעה.

3מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת עם שום, מוסיפים את התבלינים ומערבבים יחד כדקה-שתיים. מוסיפים את העדשים המבושלות מניחים להן לספוג טעמים. מתבלים במלח ופלפל.

4כשהעדשים מתקררות מוסיפים בצל כבוש, עגבניות שרי, אבוקדו, עשבי תיבול, בצל ירוק, לימון סחוט וכוסברה קצוצה.

>> והנה גם מתכון מושלם לצלי בקר, אם עוד לא נסגרתם על עיקרית

תגיות:עדשים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il