אוכל
אוכל

עוגיות אגוזים וחמוציות ללא גלוטן

עוגיות נהדרות כשרות לפסח משקדים, אגוזים וחמוציות

|mako אוכל| פורסם17:21
עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:1.73reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (100 מנות):

  • 90 גרם (1/3 כוס ועוד כף) שמן קנולה

  • 190 גרם (כוס ועוד כף) סוכר חום בהיר
  • 20 גרם (כף ועוד כפית) דבש
  • 120 גרם ביצים (כ-2 ביצים בגודל M)
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח אורז מלא
  • 30 גרם (1/3 כוס) קמח טפיוקה
  • 30 גרם (1/4 כוס) קמח קינואה
  • 4 גרם (כפית) אבקת אפייה
  • 2 גרם (חצי כפית) מלח
  • 50 גרם (1/3 כוס) סיבים
  • 50 גרם (1/4 כוס פחות כף) מים
  • 200 גרם אגוזים - שקדים ולוז, חלק טחונים וחלק גרוסים
  • 120 גרם חמוציות שלמות ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה:

1במיקסר עם וו גיטרה או בעבודה ידנית עם מטרפה, מערבלים היטב שמן, סוכר, דבש וביצים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

2מנפים יחד את כל האבקות ומוסיפים לקערה.

3מערבלים מעט ומוסיפים את המים, מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4מוסיפים אגוזים וחמוציות ומערבלים באמצעות לקקן. מקררים היטב.

5יוצרים עיגולים קטנים (אם רוצים להיות מדוייקים אז במשקל 12-15 גרם) ומניחים על מגש עם נייר אפייה.

6אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-15 דקות, אך נזהרים לא לשרוף.

7מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ל-20-25 דקות נוספות, עד לייבוש מלא.

8מוציאים לצינון מלא ושומרים בכלי אטום.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il