
עוגת קרמבו בשני צבעיםאף פעם לא מאוחר להכיר עוגת קרמבו חדשה, ואם מדובר באחת של קרן אגם אז בכלל. הפעם אנחנו עם שתי שכבות של קרם, אחת ונילית ואחת שוקולדית, ומלמטה עוגת שוקולד בלי קמח ובלי גלוטן![]() צילום: יוגב מאיר, מתכון עם סיפור |
המצרכים :לתבנית עגולה 22 או 24 ס"מ:
לקרם:
לגנאש שוקולד:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית (בתבנית 22 העוגה תצא קצת יותר גבוהה). 2בסיס עוגת השוקולד: ממיסיםבפולסים קצריםבמיקרו שוקולד וחמאה. מוסיפים ליקר וחלב מערבבים. מנפים פנימה את אבקת הקקאו ומערבבים שוב. 3מקציפים במיקסר את הביצים (חלמונים וחלבונים יחד) עם הסוכר 5-6 דקות, עד לקבלת תערובת מאוד תפוחה. 4מאחדים את שתי התערובת ומעבירים לתבנית המשומנת. אופים 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים את העוגה לחלוטין. 5הקרם:מקציפיםבמיקסר מכל אחד של שמנת מתוקה עם חצי כוס חלב ופודינג וניל לקרם אחיד ויציב. מעבירים לקערה נפרדת, וחוזרים על הפעולה עם פודינג שוקולד. 6מורחים את קרם השוקולד על העוגה, ועליו בזהירות את קרם הווניל. מכניסים לקירור לשעה לפחות. 7הגנאש: ממיסים במיקורגל בפולסים קצרים שוקולד מריר ושמנת. מוסיפים ליקר אמרטו, מערבבים היטב ושופכים את הגנאש מעל הקרם. אפשר להטות את התבנית לצדדים כדי שהשוקולד יכסה לחלוטין את הקרם. מצננים שעה-שעתיים לפחות. המתכון מתוך התוכנית הראשונה של קרן אגם "מתכון עם סיפור".לצפייה בתוכנית ** העוגה תישמר במקררכשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |