אוכל
אוכל

עוגת אגוזים לפסח

מתכון לעוגה תפוחה ואוורירית שתסיים היטב את ארוחת החג. עוגה ללא קמח

|mako אוכל| פורסם15:51
עוגת אגוזים לפסח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.226reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לעוגה:

  • 300 גרם אגוזי מלך טחונים
  • מעט תמצית וניל (לא הכרחי)
  • גרידה מחצי לימון
  • כף קקאו
  • כפית נס קפה מגורען
  • 250 גרם סוכר
  • 8 ביצים מופרדות
  • קמצוץ מלח

לציפוי:

  • 20 גרם אבקת סוכר
  • כף מים חמים מאוד
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מערבבים בקערה את האגוזים עם תמצית הווניל, גרידת הלימון, הקקאו והקפה.

3במיקסר: מערבלים את החלמונים עם הסוכר במהירות בינונית למשך כ-6-7 דקות. מעבירים בעדינות את התערובת היציבה לקערה נקייה.

4מנקים היטב את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים עם המלח עד שנוצרת תערובת יציבה.

5מקפלים לקערה עם החלבונים המוקצפים את תערובת החלמונים והסוכר ומוסיפים בעדינות את תערובת האגוזים. מקפלים בהתמדה עד שנוצרת תערובת תפוחה יחסית ואחידה.

6מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בגודל 24, או לתבנית מלבנית בגודל בינוני, משטחים בעדינות ואופים כחצי שעה. לאחר זמן האפייה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עוד כעשר דקות כדי שלא תיפול.

7מכינים את הציפוי: ממיסים בקערית קטנה את אבקת הסוכר עם המים החמים, מוסיפים את הלימון ומערבבים בעדינות עד שנוצרת תערובת לבנה ואחידה.

8מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים בעדינות את הציפוי ומורחים בעדינות רבה על כל העוגה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il