
עוגת אגוזים לפסחמתכון לעוגה תפוחה ואוורירית שתסיים היטב את ארוחת החג. עוגה ללא קמחרוני מנדלמן|mako אוכל| פורסם08/06/1215:51 ![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מערבבים בקערה את האגוזים עם תמצית הווניל, גרידת הלימון, הקקאו והקפה. 3במיקסר: מערבלים את החלמונים עם הסוכר במהירות בינונית למשך כ-6-7 דקות. מעבירים בעדינות את התערובת היציבה לקערה נקייה. 4מנקים היטב את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים עם המלח עד שנוצרת תערובת יציבה. 5מקפלים לקערה עם החלבונים המוקצפים את תערובת החלמונים והסוכר ומוסיפים בעדינות את תערובת האגוזים. מקפלים בהתמדה עד שנוצרת תערובת תפוחה יחסית ואחידה. 6מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בגודל 24, או לתבנית מלבנית בגודל בינוני, משטחים בעדינות ואופים כחצי שעה. לאחר זמן האפייה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עוד כעשר דקות כדי שלא תיפול. 7מכינים את הציפוי: ממיסים בקערית קטנה את אבקת הסוכר עם המים החמים, מוסיפים את הלימון ומערבבים בעדינות עד שנוצרת תערובת לבנה ואחידה. 8מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים בעדינות את הציפוי ומורחים בעדינות רבה על כל העוגה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |