אוכל
אוכל

מתכון בסיסי לחרוסת

אין פסח בלי חרוסת, וחלקנו עדיין לא סגורים איך מכינים את המנה המשונה שתמיד זוכה להתנפלות בליל הסדר. שואלים את עצמכם מהי חרוסת בסיסית - של הספרדים או של האשכנזים? לא צריך להחליט, יש לכם כאן גם וגם

|mako אוכל| פורסם09:00
Rating:4.934reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לחרוסת ספרדית:

  • 300 גרם סילאן (עדיף 100% מג׳הול)
  • חצי כוס שקדים טחונים/קצוצים דק
  • חצי כוס אגוזים טחונים/קצוצים דק
  • רבע כוס של שומשום (לא חייבים למי שאוהב)
  • רבע כפית קינמון טחון

לחרוסת אשכנזית:

  • 3 תפוחים ירוקים
  • חצי כוס צימוקים
  • חצי כוס אגוזי מלך
  • חצי כוס יין אדום מתוק
  • כפית קינמון
  • כף מייפל (לא חובה)

אופן ההכנה:

כל המתכונים לפסח

חרוסת ספרדיתחרוסת ספרדית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

1להכנת החרוסת הספרדית: מערבבים יחד את כל המרכיבים בסיר למשך2-3 דקות על להבה נמוכה (אפשר להוסיף חצי כוס מים חמים פנימה ולערבב אם רוצים את מרקם מעט יותר דליל).

2מצננים ומעבירים לצנצנת.

החרוסת האשכנזיתהחרוסת האשכנזית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

3להכנת החרוסת האשכנזית: מקלפים את התפוחים ומוציאים מהם את הליבה.

4מעבירים את התפוחים המקולפים ביחד עם כל שאר המצרכים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם יחסית חלק. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך, ומעבירים לצנצנת.

חרוסת בגרסה ספרדית ואשכנזיתחרוסת בגרסה ספרדית ואשכנזית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

בתיאבון וחג שמח!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il