
קציצות תרדקציצות תרד שניתן להוסיף להן מעט בשר טחון או לחילופין גבינת פטה מפוררת, אבל במתינות כדי שהתרד ימשיך לתת את הטוןשי לי ליפא|המטבח הבלקני שלי, על השולחן| פורסם06/04/1416:07 ![]() צילום: דניאל לילה |
המצרכים (16 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מעבירים את הבצל לקערה בעזרת כף מחוררת. 2מוסיפים תרד למחבת (אין צורך לשמן שוב) ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את האש). מצננים היטב. סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה. 3מוסיפים ביצים ופירורי לחם או קמח מצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. 4יוצקים שמן בגובה 1/2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים קציצה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. 5יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 4 ס"מ ופוחסים לקציצות. 6מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. *מגישים קר, חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב-170 מעלות. *ניתן להוסיף 250 גרם בשר בקר טחון טרי (מתקבלות כ-25 קציצות). *ניתן להוסיף חצי קובייה (120 גרם) של גבינת פטה עיזים מפוררת גס (מתקבלות כ-20 קציצות). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |