אוכל
אוכל

עוגת תפוחים ושקדים לפסח

תשמעו, לא רק שהעוגה הזאת הכי אחת מעוגות התפוחים הכי שוות שיש, בנוסף להכל היא גם פרווה, כך שתוכלו לשלוף אותה בגאווה מיד אחרי ארוחת החג, כדי שכל האורחים שלכם יוכלו ליהנות ממנה. לזה אנחנו קוראים חג שמח

|mako אוכל| פורסם07:44
עוגת תפוחים ושקדים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.5118reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

תבנית מרובעת 30*30:

  • 3 ביצים גדולות
  • כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • חצי כוס שמן קנולה
  • כפית תמצית וניל
  • כוס (100 גרם) שקדים, טחונים לאבקה
  • חצי כוס (60 גרם) קמח מצה
  • חצי כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • מעט מלח
  • 80 מ"ל חלב סויה
  • רבע כוס פרוסות/גפרורי שקדים מולבנים
  • שקית סוכר וניל

לעיטור:

  • אבקת סוכר
  • 3 תפוחים קטנים מזן גרני סמית, קלופים, נקיים מליבה ופרוסים לפרוסות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר כ-3-4 דקות לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

3מוסיפים שמן ותמצית וניל ומערבבים היטב.

4מוסיפים את אבקת השקדים, שני סוגי הקמחים, אבקת האפייה והמלח ומערבבים שוב.

5מוסיפים חלב ומערבבים היטב.

6מעבירים את התערובת לתבנית ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים (הם ישקעו במהלך האפייה וזה בסדר).

7מפזרים את גפרורי השקדים וסוכר הווניל מעל העוגה.

8אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ללא פירורים עליו.

9מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר כשלושה ימים.

לבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוזים ומרציפן לפסח

>> עוד מתכונים לפסח - פה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il