אוכל
אוכל

חיתוכיות מצה ושוקולד

את השילוב של מצה ושוקולד כולנו מכירים, אבל לא תאמינו כמה מעט תצטרכו לעשות כדי לשדרג אותו לעוגה כיפית וקלילה, ללא אפייה, עם טוויסט מפנק ביותר של חמאת בוטנים

|mako אוכל| פורסם07:14
חיתוכיות מצה ושוקולד  (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.5281reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (30 מנות):

  • 10 מצות
  • חצי כוס קקאו
  • כף קפה נמס מגורען
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס מים
  • 2 כפות ברנדי או כל ליקר שאוהבים
  • 200 גרם חמאה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

1מפוררים את המצות לקערה.

2שמים בסיר קטן את הקקאו, הקפה, הסוכר, המים והברנדי, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.

3שופכים על פירורי המצות ומערבבים.

4משטחים את התערובת בתבנית בגודל 25X25 ס"מ ומיישרים.

5מכניסים למקרר.

6ממיסים במיקרו את השוקולד, מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים לתערובת אחידה. שופכים מלמעלה ומכניסים למקרר לכ-4 שעות להתייצבות (אפשר גם חצי שעה במקפיא).

7חותכים לריבועים בסכין חדה, ומגישים. חג שמח!

לבלוג של שרית -מיס פטל

>> ויש לנו גם יופי של בראוניז כשרים לפסח

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il