אוכל
אוכל

מוס שוקולד עם מצה מקורמלת

קינוח מיוחד לחג הפסח של מוס של שוקולד מריר ונוגט לצד מצות מצופות בקרמל סוכר

|mako אוכל| פורסם14:19
מוס שוקולד עם מצה מקורמלת 2 (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:55reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ושלושת רבעי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 4 ביצים, מופרדות

  • 4 כפות סוכר
  • 250 גרם שוקולד מריר, מומס
  • 3 כפות אבקת נוגט (להשיג בחנויות מתמחות לצרכי אפייה)
  • 1 מיכל שמנת להקצפה

למצות המקורמלות:

  • חצי חבילת מצות, שבורות

  • 10 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1המצות המקורמלות: מכיניםקרמלמהסוכר - שמים מחצית מכמות הסוכר במחבת על להבה בינונית, מנערים קלות את המחבת עד שהסוכר מתחיל להינמס, מוסיפים את שארית הסוכר וממשיכים על חום בינוני-נמוך לנער את המחבת עד שכל הסוכר נוזלי ומתקבל גוון זהוב וקרמלי. מסירים מהאש ומפזרים שבבי מצה על הקרמל ובעזרת כף עץ מערבבים את כל שבבי המצה עד שהם נעטפים בקרמל. מניחים על נייר אפייה או משטח סיליקון לצינון.

2להכנת המוס: מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים בהדרגה את החלמונים, השוקולד שהמסנו, ואת אבקת הנוגט.

3בקערה נפרדת מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, ובתנועותקיפולעדינות ובהדרגה, מאחדים בין תערובת השוקולד והחלמונים והקצפת למוס אחיד. 4. מעבירים את התערובת המאוחדתלשק זילוףומזלפים את המוס לתבנית שקעים מסיליקון, בצורת חצי כדור. מעבירים למקפיא למשך 3 שעות.

5אחרי ההקפאה, מחלצים בעדינות את המוס מהתבנית, ומצפים את הכיפות החצי קפואות בשבבי המצות המקורמלות. מעבירים חזרה למקפיא בתוך כלי אטום כדי שהמוס יתייצב יותר כששבבי המצות מצפים אותו.

6ניתן לשמור במקפיא עד שעה לפני ההגשה ובעת ההגשה לזלף מעט שוקולד חם מומס או לחילופין לקשט עם פירות העונה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il