אוכל
אוכל

לזניית מצות

מי אמר שאין לזניה בפסח? אם תשאלו את שי-לי אין שום בעיה להכין כזו, ואפילו אחת טעימה ממש. את דפי הפסטה מחליפים במצות שסופגות את הרוטב, מוסיפים ריקוטה ומוצרלה, ומקבלים לזניה פסחית עסיסית וטעימה

|שי לי מבשלת - חג האביב, ידיעות ספרים| פורסם08:21
לזניית מצות (צילום: דניאל לילה, ידיעות ספרים)
צילום: דניאל לילה, ידיעות ספרים
Rating:4.5126reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

(לתבנית 20X20):

  • 4 מצות
  • מעט שמן תירס (או חמניות) לשימון התבנית

לרוטב:

  • 1 קופסה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות)
  • 1 כף שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כפית גדושה סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

למלית הגבינות:

  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה
  • 400 גרם גבינת מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית במעט שמן.

2מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב. טועמים, ואם יש צורך – מתקנים תיבול.

3מרכיבים את הלזניה: מניחים מצה אחת בתחתית התבנית, יוצקים רבע מהרוטב, מניחים רבע מכמות הריקוטה ומפזרים רבע מכמות המוצרלה או הגבינה הצהובה. מניחים מצה נוספת ומעליה רבע מכמות הרוטב ורבע מכמות הגבינות. חוזרים על הפעולה עד ליצירת השכבות השלישית והרביעית.

4אופים למשך כ-45-40 דקות, עד שהגבינה זהובה. מחכים 10 דקות ורק אז פורסים.

* טיפ: במידה ואין לכם תבנית בגודל של מצה, אפשר להכין את הלזניה בתבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ (בכל שכבה ייכנסו מצה וחצי). הרוטב והגבינות יספיקו ללזניה עם 3 שכבות, ולא 4 שכבות כמו בלזניה הריבועית, ותצטרכו 4 וחצי מצות בסך הכול.שי לי מבשלת - חג האביבשי לי מבשלת - חג האביב, כריכה|צילום: דניאל לילה, ידיעות ספרים

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il