אוכל
אוכל

לוקוס עם שום, כוסברה, לימון ומנגולד

דג לוקוס פשוט להכנה ברוטב עם שמן זית, לימון עלי מנגולד, כוסברה והמון שום

|mako אוכל| פורסם13:31
לוקוס עם שום כוסברה לימון ומנגולד (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.522reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 4 נתחי לוקוס נקיים מעצמות, במשקל 200 גרם כל אחד
  • שמן זית
  • 10 שיני שום
  • 1 חבילה מנגולד, חתוכה לרצועות גסות
  • 1 גזר פרוס דק
  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
  • 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • מלח
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 1 ליטר ציר דגים
  • צרור עלי כוסברה, קצוצים

אופן ההכנה:

1לדגים: מחממים מחבת עם שמן זית, צולים את הדגים מכל צד כ-2 דקות ומעבירים לתנור חם בחום של 200 מעלות כ-8 דקות. 2. לרוטב: בסיר רחב מטגנים את שיני השום, המנגולד והגזר. מוסיפים את הפלפלים החריפים, תפוחי האדמה, התבלינים ומיץ הלימון. 3. מוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות. 4. מניחים כל נתח דג במרכז צלחת, מוזגים מעל רוטב ומפזרים כוסברה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il