
עוגת מצות שוקולד לבןנגמר הסיפור עם עוגת המצות היבשה של הסבתא, שבין השכבות שלה יש קקאו ומרגרינה. את מקומה תופסת עוגת המצות הלבנה והמפנקת הזאת, שלמעשה בכלל מזכירה עוגת ביסקוויטים, עם שוקולד לבן, קצפת וקוקוס |
המצרכים :לתבנית מלבנית בינונית:
לרוטב הגנאש:
לקצפת:
אופן ההכנה:1מכינים את הגנאש: מביאים לרתיחה שמנת וחמאה בסיר. מנמיכים את האש ומוסיפים תמצית וניל, קוקוס ושוקולד לבן. מערבבים עד להמסה של השוקולד ומורידים מהאש. 2מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, פודינג וניל, תמצית וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. 3מערבבים בצלחת גדולה קעורה חלב ותמצית וניל. 4מרכיבים את הקינוח: טובלים מצה בחלב עם תמצית הווניל כחצי דקה מכל צד ומניחים על תחתית התבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד חצי מצה או כמה שנדרש כדי לכסות את התבנית. 5שופכים כמה כפות נדיבות של גנאש (רבע מהכמות) על המצות ומעל מורחים שליש מהקצפת. ממשיכים ככה בשכבות עד שהקצפת מסתיימת. מקפידים לסיים בשכבת קצפת ולא במצה. 6מקשטים את השכבה העליונה בגנאש שנשאר ובעוד קצת קוקוס. ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצבלעוד מתכונים מעולים ** הקינוח טעים מהמקרר וגם מהמקפיא. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |