אוכל
אוכל

אלפחורס כשרה לפסח

אלפחורס זה אהבה, קשר ארוך טווח שאנחנו דואגים לטפח כל השנה, אז למה שנעצור בפסח? בוטיק סנטרל מפרגנים במתכון פשוט לתענוג שכולו קוקוס וריבת חלב בגרסה נטולת חמץ. עוד צעד בדרך לחג שמח באמת

|בוטיק סנטרל| פורסם13:57
עוגיית אלפחורס - בוטיק סנטרל (צילום: חגית גורן , mako אוכל)
צילום: חגית גורן , mako אוכל
Rating:3.937reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (25 מנות):

  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח תפוח אדמה
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) קורנפלור
  • 100 גרם (חצי כוס) קמח תירס לבן
  • 160 גרם (שלושת רבעי כוס ועוד כף) אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • 1 חלבון
  • 40 גרם (5 כפות) גלוקוזה
  • 30 גרם (4 כפות) שקד מולבן טחון
  • 30 מ"ל מים קרים
  • 4 גרם אבקת אפיה כשרה לפסח

מילוי:

  • 300 גרם ריבת חלב

ציפוי:

  • 30 גרם ריבת חלב
  • 30 גרם קוקוס לבן
  • מעט רום חום לפי הטעם

אופן ההכנה:

1חותכים את החמאה לקוביות קטנות.

2מעבדים (זמן קצר ככל הניתן) בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, גלוקוזה, חלבון, חלמונים ומים, עד קבלת מרקם קרמי.

3מוסיפים את הקמחים, שקדים ואבקת אפייה, ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה.

4מקררים שעתיים או אפילו לילה במקרר.

5מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עוגיות בעזרת הקורצן (את יתרות הבצק ניתן לקרר ואחרי כחצי שעה לרדד ולקרוץ מחדש).

6מסדרים מבלי להצמיד את העוגיות על נייר אפייה בתבנית התנור. אופים במשך כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-135 מעלות, ועוד 25 דקות ב-100 מעלות. שומרים על פריכות העוגיות.

7ממלאים 300 גרם ריבת חלב בתוך שק זילוף, מזלפים על מחצית מכמות העוגיות מעט ריבה (כ 12 גרם לעוגייה) וסוגרים עם עוגייה נוספת.

8מדללים את 30 גרם ריבת החלב הנוספת עם הרום וקצת מים.

9שופכים את הקוקוס לצלחת עמוקה.

10מגלגלים את כל דפנות העוגיות בתערובת ריבת החלב ואחר כך בצלחת הקוקוס.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il