
אלפחורס כשרה לפסחאלפחורס זה אהבה, קשר ארוך טווח שאנחנו דואגים לטפח כל השנה, אז למה שנעצור בפסח? בוטיק סנטרל מפרגנים במתכון פשוט לתענוג שכולו קוקוס וריבת חלב בגרסה נטולת חמץ. עוד צעד בדרך לחג שמח באמתעופר גל|בוטיק סנטרל| פורסם18/04/1613:57 ![]() צילום: חגית גורן , mako אוכל |
המצרכים (25 מנות):
מילוי:
ציפוי:
אופן ההכנה:1חותכים את החמאה לקוביות קטנות. 2מעבדים (זמן קצר ככל הניתן) בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, גלוקוזה, חלבון, חלמונים ומים, עד קבלת מרקם קרמי. 3מוסיפים את הקמחים, שקדים ואבקת אפייה, ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה. 4מקררים שעתיים או אפילו לילה במקרר. 5מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עוגיות בעזרת הקורצן (את יתרות הבצק ניתן לקרר ואחרי כחצי שעה לרדד ולקרוץ מחדש). 6מסדרים מבלי להצמיד את העוגיות על נייר אפייה בתבנית התנור. אופים במשך כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-135 מעלות, ועוד 25 דקות ב-100 מעלות. שומרים על פריכות העוגיות. 7ממלאים 300 גרם ריבת חלב בתוך שק זילוף, מזלפים על מחצית מכמות העוגיות מעט ריבה (כ 12 גרם לעוגייה) וסוגרים עם עוגייה נוספת. 8מדללים את 30 גרם ריבת החלב הנוספת עם הרום וקצת מים. 9שופכים את הקוקוס לצלחת עמוקה. 10מגלגלים את כל דפנות העוגיות בתערובת ריבת החלב ואחר כך בצלחת הקוקוס. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |