
לביבות בצל כרישה ושיבולת שועלאחת הסיבות שלנצח נעדיף לביבות על פני סופגניות היא שלביבות כמעט תמיד טעימות גם יום אחרי. השמנמנות האלה לא יוצאות דופן, ואם יישארו כמה, תהנו לזלול אותן גם למחרת בשמחה גדולה![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים בסיר עם מים את הכרישה ואת הבצל עד לריכוך. 2מסננים אותם, מעבירים למעבד מזון עם להב פלדה, וטוחנים עד לקבלת תערובת ללא גושים. מעבירים לקערה ומצננים מעט. 3מוסיפים לתערובת את הביצים ואת שיבולת השועל ומתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. 4יוצרים מהתערובת כדורים בינוניים, ומשטחים אותם מעט בין הידיים (הבלילה אמורה להיות רכה אבל יציבה מספיק, אם יש צורך - מוסיפים עוד שיבולת שועל עד שאפשר ליצור ממנה כדורים). 5מחממים שמן במחבת טפלון רחבה (טיגון חצי עמוק). 6מטגנים את הלביבות 2-3 דקות מכל צד עד שהן מקבלות צבע שחום. 7מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |