אוכל
אוכל
סופגניות של פעם

לביבות בצל כרישה ושיבולת שועל

אחת הסיבות שלנצח נעדיף לביבות על פני סופגניות היא שלביבות כמעט תמיד טעימות גם יום אחרי. השמנמנות האלה לא יוצאות דופן, ואם יישארו כמה, תהנו לזלול אותן גם למחרת בשמחה גדולה

|mako אוכל| פורסם11:35
לביבות בצל כרישה ושיבולת שועל, עלים בצד (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:556reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • 3 גבעולי כרישות בינוניים שטופים ונקיים
  • בצל גדול קלוף וחצוי
  • 2 ביצים גודל L
  • חצי כוס קווקאר (שיבולת שועל דקה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מבשלים בסיר עם מים את הכרישה ואת הבצל עד לריכוך.

2מסננים אותם, מעבירים למעבד מזון עם להב פלדה, וטוחנים עד לקבלת תערובת ללא גושים. מעבירים לקערה ומצננים מעט.

3מוסיפים לתערובת את הביצים ואת שיבולת השועל ומתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

מתכונים לסופגניות

מתכונים ללביבות

4יוצרים מהתערובת כדורים בינוניים, ומשטחים אותם מעט בין הידיים (הבלילה אמורה להיות רכה אבל יציבה מספיק, אם יש צורך - מוסיפים עוד שיבולת שועל עד שאפשר ליצור ממנה כדורים).

5מחממים שמן במחבת טפלון רחבה (טיגון חצי עמוק).

6מטגנים את הלביבות 2-3 דקות מכל צד עד שהן מקבלות צבע שחום.

7מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il