מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
סופגניות של פעם

לביבות ירק ותפוח אדמה

אנחנו כבר יודעים מה אנחנו מכינים לנר ראשון של חנוכה, עכשיו הבעיה היא רק לחכות עד אז, כי כבר עכשיו כל מיצי הקיבה שלנו בהשתוקקות. לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול, היכונו להסתערות

|mako אוכל| פורסם06:04
לביבות ירק (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

20-25 יחידות:

  • 6 תפוחי אדמה אדומים גדולים, קלופים
  • 2 בצלים לבנים, קלופים
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • צרור בצל ירוק
  • 3 ביצים
  • רבע כוס קמח
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1קולפים את תפוחי האדמה ומגררים בצד הדק של המגררת. מעבירים לקערה גדולה.

עוד מתכונים ללביבות

כל המתכונים לחנוכה

2מגררים את הבצלים על הצד העבה של המגררת ומוסיפים לקערה.

3קוצצים את הירוקים ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם ביצים, קמח, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב בעזרת הידיים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד ל-10 דקות.

4מחממים שמן במחבת.

5יוצרים לביבות בעזרת שתי הידיים וסוחטים את הנוזלים. מטגנים על להבה בינונית משני הצדדים, עד הזהבה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים חם.

לביבות ירק של עדיקושלביבות ירק של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il