
צ'ורוס ללא גלוטןחנוכה הוא חג השמן וההזדמנות שלנו לטגן מכל הבא ליד, אבל אם כבר הספקתם למצות את הלביבות והסופגניות הרגילות, זה הזמן להשתדרג לצ'ורוס. חמימים, טעימים ובמתכון הזה של יונית צוקרמן גם בגרסה ללא גלוטן![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן |
צ׳ורס בציפוי מייפל וקוקוס, וואו כמה שזה טעים! אל תגידו שלא הזהרתי כי זה טעים בטירוף ומתחסל בשניות. הגרסה שמצולמת כאן היא ללא גלוטן, אבל בחיים לא תרגישו בהבדל. המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1שמים בקלחת חמאה, מים רותחים, סוכר ומלח ורק אז מדליקים להבה. מערבבים את כל המרכיבים עד שהכל נמס ומבעבע (רותח). 2רק אחרי שהכל נמס ומבעבע מוסיפים כוס קמח ללא גלוטן ומערבבים עד לקבלת עיסה במרקם שדומה לפירה. מעבירים את העיסה לקערת המיקסר ובעזרת וו גיטרה מקררים את המסה במהירות נמוכה. זה לוקח בערך דקה-שתיים. 3אחרי שהמסה התקררה מוסיפים ביצים: שמים ביצה ומתחילים לערבב עד שהיא נטמעת היטב ואז את הביצה השנייה, מחכים שגם היא תיטמע היטב וממשיכים עם שאר הביצים באותה דרך. 4מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר כוכב. 5מחממים שמן ל-165 מעלות ומתחילים לטגן: מזלפים באורך 3 ס"מ וגוזרים בעזרת מספריים או סכין. 6מטגנים עד הזהבה משני הצדדים ומוציאים למסננת. 7טובלים בסירופ מייפל ומגלגלים בשבבי קוקוס. * אפשר להגיש גם עם גנאש שוקולד ,ריבת חלב,חמאת בוטנים ולא רק לטבול במייפל. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |