אוכל
אוכל
סופגניות של פעם

סופגניות שום קטנטנות

סופגניות מלוחות או מתוקות? אנחנו אומרים: למה או או אם אפשר גם וגם? בגזרת המלוחות הרשו לנו להמליץ בלב שלם ומתפקע על סופגניות השום הקטנטנות האלה (ואל תדאגו, יש גם גרסה אפויה)

|mako אוכל| פורסם06:31
Rating:4.315reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-40 סופגניות קטנטנות:

  • חצי קילו קמח לבן
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • רבע כף מלח
  • כוס ורבע כוסות מים חמימים
  • ליטר שמן לטיגון

להברשה:

  • רבע צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח

להגשה:

  • שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

עוד מתכוניסופגניות

מתכונים לחנוכה

1לשים את מרכיבי הבצק בקערה (בידיים או במיקסר) 3-4 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

2מברישים את הבצק במעט שמן (כדי שלא יתייבש) ומכסים במגבת לתפיחה של שעה במקום חמים, עד להכפלת הנפח.

3מוציאים את הבצק למשטח מקומח וקורצים כדורים קטנטנים בגודל קצת פחות מכדור פינג פונג.

4יוצרים כדורים חלקים ויפים, מכסים במגבת ומתפיחים עוד 15-20 דקות.

5מחממים סיר עם שמן עמוק (השמן לא אמור להיות רותח אלא בטמפרטורה של 160 מעלות. אם אין לכם מדחום, פשוט לכו על הלהבה הבינונית).

6מכניסים בזהירות את כדורי הבצק לשמן החם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.

7מוציאים את הסופגניות לתבנית מרופדת בנייר סופג, ומכינים את תערובת ההברשה: מערבבים בקערה פטרוזיליה, שמן זית, שום כתוש ומלח.

8מערבבים את הסופגניות בקערה עם השום והפטרוזיליה, ומגישים עם שמנת חמוצה.

סופגניות שום קטנטנותסופגניות שום קטנטנות|צילום: יעל קצב, mako אוכלסופגניות שום - הגרסה האפויהסופגניות שום - הגרסה האפויה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

** מעדיפים לאפות את הסופגניות? במקרה זה עדיף להכין אותן גדולות יותר, בגודל של ככדור טניס, ולאפות כ-20 דקות בחום של 180 מעלות. כשהסופגניות יוצאות מהתנור מברישים אותן בתערובת שהכנו, מכסים ל-10 דקות ומגישים.

עוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il