אוכל
אוכל
סופגניות של פעם

סופגניות כמו פעם

יש בהן שמרים והן לא מהירות הכנה, אבל הן הכי טעימות שיש: סופגניות מטוגנות, תפוחות ואווריריות, עם איזה מילוי שרוצים (ברור שהכי כדאי ריבה)

|מתוקים שלי| פורסם11:05
סופגניות של פעם (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי
Rating:4597reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

"

המצרכים (25 מנות):

לבצק:

  • 3.5 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים (או 1/2 שקית שמרים טריים)
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כפית גרידת לימון דקה (מלימון בינוני אחד)
  • 2 כפות רום או ברנדי
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר

לטיגון:

  • 1 ליטר שמן קנולה

אפשרויות למלית:

  • ריבה
  • נוטלה
  • ריבת חלב
  • ממרח חלבה
  • ממרח אגוזים
  • ממרח לוטוס
  • ממרח לואקר
  • קרם פטיסייר
  • או כל מלית אחרת שאוהבים

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר (בשביל הניפוי מספיק להעביר את הקמח דרך מסננת). מוסיפים את המלח ואת הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים גם את השמרים ומערבבים שוב.

2מחברים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה. מוסיפים את גרידת הלימון, הביצה, רום/ברנדי ואת קוביות החמאה.

>> כל מה שצריך לדעת בשביל להכין סופגניות בבית

>> לא פחות חשוב:טיפים לטיגון מוצלח

3מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר, עד לקבלת בצק אחיד. לשים היטב במשך כ-8-10 דקות ועד לקבלת בצק רך וגמיש מאוד.

4יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה נקייה משומנת קלות. מגלגלים את הבצק בקערה כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי-שעתיים.

5כשהבצק תפוח מעבירים אותו למשטח עבודה נקי ומרדדים לעובי של 2 ס"מ. בעזרת חותכן (או כוס) קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 5 ס"מ. משתדלים לקרוץ צפוף ככל האפשר. אם נותר בצק, מרדדים אותו שוב וקורצים עוד עיגולים עד לשימוש בכל הבצק.

>> כל המתכונים לסופגניות

>> כל המתכונים ללביבות

>> וכל המתכונים לחנוכה

6מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים 20 דקות.

7בינתיים בסיר רחב ועמוק מחממים שמן לטמפרטורה של 170 מעלות (או מבצעים מבחן קטן: מכניסים לשמן ידית של כף עץ. כשמופיעות בועיות סביבה, אך השמן לא רוחש ומבעבע בפראות - השמן חם דיו).

8מעבירים בכל פעם כ-4 כדורי בצק תפוחים לשמן החם. מטגנים מכל צד 2-3 דקות בלבד. על הסופגניות לקבל גוון חום-זהוב אך לא כהה מדי. אם יש מדחום מקפידים שטמפרטורת השמן תישאר קבועה. גם ללא מדחום, יש להגביר ולהנמיך את עוצמת הלהבה בכל פעם שהשמן מתחמם או מתקרר.

9בעזרת תרווד מוציאים את הסופגניות למגש עם נייר סופג. מצננים.

10ממלאים את הסופגניות: מעבירים את המלית הרצויה לשק זילוף עם פייה חלקה או משוננת בקוטר של 1 ס"מ.

11בעזרת סכין יוצרים חור בקודקוד כל סופגנייה עד לחלקה האמצעי. מחדירים את שק הזילוף וממלאים בכמות קטנה של המלית. מזלפים בקודקוד הסופגנייה עוד קצת מהמלית. לפני ההגשה בוזקים מעט אבקת סוכר.

* הסופגניות טובות ככל שהן טריות יותר, ובכל מקרה - רק ביום הכנתן.

* המתכון באדיבות הבלוגמתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il