אוכל
אוכל
סופגניות של פעם

לביבות תירס של הילה אלפרט

החג של המטוגנים הוא הזדמנות נהדרת לפרגן ליצרני שמן הזית מצפון הארץ, שהמלחמה פגעה בעסקיהם אנושות. איך עוזרים? מגיעים ליריד, רוכשים שמן זית ומכינים איתו את הלביבות הנהדרות האלה

|יחסי ציבור| פורסם06:25
לביבות תירס של הילה אלפרט (צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור)
צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור
Rating:4.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

פשוט וטעים. בדרום אמריקה מקובל לטחון את התירס או למעוך את תפוחי האדמה, אני ניסיתי לראות מה קורה אם מדלגים על השלב הזה. איזה יופי שזה יצא. אפשר להשתמש בקלחים טריים, לגלח את הגרעינים. אני ניסיתי לעבוד עם תירס קפוא. יצא מקסים.

המצרכים (6 מנות):

  • 200 גרם גרעיני תירס (אפשר קפואים, ראו בהקדמה למתכון)
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים גס
  • כוס כוסברה קצוצה
  • 2 שיני שום, מגוררות על פומפייה דקה
  • 1 פלפל חריף, טרי, חצוי לאורכו ופרוס דק
  • 2 ביצים
  • 2 כפות מחוקות קמח
  • מלח לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הלביבות.

2מחממים במחבת שמן זית בגובה של כס"מ וחצי.

3מחליקים מהתערובת בעזרת כף לתוך השמן החם.

4משטחים ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.

5מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.

כל המתכונים לחנוכה

מתכונים ללביבות

מתכונים לסופגניות

בימים רביעי וחמישי, 6-7.12, בשעות 11:00-16:00 יתקיים בפארק עתידים בתל אביב יריד שמני זית שבו ימכרו עשרות יצרנים מהגליל את תוצרתם, וגם גבינות, יינות, מטבח גלילי ודרוזי, קוסמטיקה, אומנות ומוצרים לחג החנוכה – הכל במטרה לסייע ליצרני ענף שמן הזית מהצפון שנפגעו במלחמה. במסגרת היריד יתקיימו סדנאות טעימת שמן זית וסדנאות שף ללא עלות (כרוך בהרשמה מראש).

היריד ביוזמת הרשות לפיתוח הגליל, משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, ענף הזית במועצת הצמחים ופארק עתידים תל אביב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il