
לביבות תירס של הילה אלפרטהחג של המטוגנים הוא הזדמנות נהדרת לפרגן ליצרני שמן הזית מצפון הארץ, שהמלחמה פגעה בעסקיהם אנושות. איך עוזרים? מגיעים ליריד, רוכשים שמן זית ומכינים איתו את הלביבות הנהדרות האלה![]() צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור |
פשוט וטעים. בדרום אמריקה מקובל לטחון את התירס או למעוך את תפוחי האדמה, אני ניסיתי לראות מה קורה אם מדלגים על השלב הזה. איזה יופי שזה יצא. אפשר להשתמש בקלחים טריים, לגלח את הגרעינים. אני ניסיתי לעבוד עם תירס קפוא. יצא מקסים. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מערבבים את כל חומרי הלביבות. 2מחממים במחבת שמן זית בגובה של כס"מ וחצי. 3מחליקים מהתערובת בעזרת כף לתוך השמן החם. 4משטחים ומטגנים משני הצדדים עד השחמה. 5מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד. בימים רביעי וחמישי, 6-7.12, בשעות 11:00-16:00 יתקיים בפארק עתידים בתל אביב יריד שמני זית שבו ימכרו עשרות יצרנים מהגליל את תוצרתם, וגם גבינות, יינות, מטבח גלילי ודרוזי, קוסמטיקה, אומנות ומוצרים לחג החנוכה – הכל במטרה לסייע ליצרני ענף שמן הזית מהצפון שנפגעו במלחמה. במסגרת היריד יתקיימו סדנאות טעימת שמן זית וסדנאות שף ללא עלות (כרוך בהרשמה מראש). היריד ביוזמת הרשות לפיתוח הגליל, משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, ענף הזית במועצת הצמחים ופארק עתידים תל אביב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |