אוכל
אוכל
סופגניות של פעם

מאפינס סופגניות

אל תזלזלו במאפינס האלה. מדובר בבצק של סופגניות לכל דבר, רק שבמקום לגלגל אותו לכדורים ולטגן - מכניסים אותו לתבנית של מאפינס כשבליבו כפית ריבה ושולחים לתנור. התוצאה מעולה, והצרבת? אצל אנשים אחרים, תודה

|עוגה לשבת| פורסם07:18
סופגניות אפויות בצורת מאפינס (צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת)
צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת
Rating:519reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-30 סופגניות:

  • 1 ק"ג קמח שמרים (או קמח רגיל + 2 כפות שמרים יבשים/50 גרם שמרים טריים)
  • רבע כוס סוכר
  • כפית וחצי מלח
  • 2 ביצים
  • 500 מ"ל חלב או מים חמימים
  • 200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
  • ריבת פירות יער (או איזו שאוהבים), למילוי
  • אבקת סוכר, לפיזור מעל

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח והסוכר. מוסיפים את המלח.

2מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלב או המים ולשים כ-2 דקות, עד שהחומרים מתאחדים.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

סופגניות אפויות בצורת מאפינססופגניות אפויות בצורת מאפינס|צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת

3ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה את החמאה. לשים עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מתפיחים שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר לחמם תנור ל-40 מעלות, לכבות, ואז להכניס את הבצק כשהוא מכוסה מגבת).

4מעבירים את הבצק למשטח מקומח ודוקרים אותו בעזרת האצבעות עד שיוצא כל האוויר. מכסים ומעבירים למקרר לשעה (הבצק צריך להיות קר כשעובדים איתו).

5מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומסדרים 12 עיגולים בתבנית מאפינס של 12 שקעים. מניחים באמצע כפית ריבה, מכסים בעיגול בצק נוסף ומהדקים היטב בקצוות. מתפיחים שעה נוספת בטמפרטורת החדר.

6מחממים תנור ל-180 מעלות.

7אופים כ-30 דקות או עד שהמאפינס משחימים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

למתכון המלא בבלוג עוגה לשבת

** שימו לב, הכמות במתכון מספיקה ליותר מתבנית מאפינס אחת.

חג שמח!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il