
מאפינס סופגניותאל תזלזלו במאפינס האלה. מדובר בבצק של סופגניות לכל דבר, רק שבמקום לגלגל אותו לכדורים ולטגן - מכניסים אותו לתבנית של מאפינס כשבליבו כפית ריבה ושולחים לתנור. התוצאה מעולה, והצרבת? אצל אנשים אחרים, תודה![]() צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת |
המצרכים :ל-30 סופגניות:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח והסוכר. מוסיפים את המלח. 2מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלב או המים ולשים כ-2 דקות, עד שהחומרים מתאחדים. סופגניות אפויות בצורת מאפינס|צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת3ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה את החמאה. לשים עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מתפיחים שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר לחמם תנור ל-40 מעלות, לכבות, ואז להכניס את הבצק כשהוא מכוסה מגבת). 4מעבירים את הבצק למשטח מקומח ודוקרים אותו בעזרת האצבעות עד שיוצא כל האוויר. מכסים ומעבירים למקרר לשעה (הבצק צריך להיות קר כשעובדים איתו). 5מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומסדרים 12 עיגולים בתבנית מאפינס של 12 שקעים. מניחים באמצע כפית ריבה, מכסים בעיגול בצק נוסף ומהדקים היטב בקצוות. מתפיחים שעה נוספת בטמפרטורת החדר. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. 7אופים כ-30 דקות או עד שהמאפינס משחימים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. ** שימו לב, הכמות במתכון מספיקה ליותר מתבנית מאפינס אחת. חג שמח! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |