6 לביבות שאם לא תכינו בחנוכה הקרוב - לא יצאתם ידי חובתכם
כבר הכנתם לביבות תפוחי אדמה החנוכה הזה? יש לנו הרגשה שכן, וגם אם לא - שתכינו ממש בקרוב. עכשיו אנחנו פה בעניין הלביבות האחרות - לביבות קוטג', פירה, בטטה ועוד - שחבל לנו שתפספסו, ויש לא מעט כאלו. בואו נתחיל באלה

לביבות קוטג'
לביבות הכי פשוטות בעולם, שאפשר להוסיף להן תוספות כמו זיתים, תירס, בצל ירוק או אפילו גבינת חלומי - אבל גם כפי שהן הן נהדרות. נסו אותן בחנוכה, ותאמצו גם לימים האחרים. מילה שלנו.

לביבות בטטה לא של אורנה ואלה
ממש כמו רוב המנות שיצאו ממסעדת אורנה ואלה האהובה, גם לביבות הבטטה דורשות יותר עבודה ממה שנראה, ואנחנו פחות טיפוסים של יותר עבודה ממה שנראה (פחות אנחנו דווקא מחבבים). אז מה עושים? הולכים על לביבות בטטה אחרות (עם מוצרלה בפנים!), שלא לוקח יותר מחצי שעה להכין (לא כולל טיגון), והן רכות כמו חלום, מתקתקות וטעימות פיצוצים.

לביבות קולרבי
מה לכם ולקולרבי, אתם שואלים? אז דבר ראשון תתביישו לכם ולכו לעמוד בפינה. מדובר בירק טעים שבטעימים - בגרסתו הטרייה, הצלויה וגם המוחמצת (בעיקר המוחמצת!) - ואם תיתנו לו צ'אנס תוכלו להבין את זה בעצמכם. דבר שני, מדובר בלביבות של תפוחי אדמה וקולרבי, אז אין כאן מה לחשוש להיתקע לבד עם קולרבי בחדר חשוך.

לביבות פירה ממולאות
לביבות תפוחי אדמה זה הסטנדרט בחג הזה, אבל לא בגרסת הפירה. המתכון הזה שווה חריגה מהסטנדרט, לא רק כי פירה מטוגן הוא בין המאכלים המפנקים, גם כי בתוך כל לביבה כזאת מסתתרת - הס פן תעיר - פרוסה של גבינת מוצרלה, שנמסה בטיגון והופכת את הביס לקטלני באופן מיוחד.

לביבות חלה
עוד אחת מהפחות קונבנציונליות, אבל קלאסית לשנה שבה חנוכה מתחיל מיד בתחילת השבוע, כשבהרבה בתים עד יש חצי חלה מונחת על השיש כאבן שאין לה הופכין. חוץ מחלה יש פה גבינות, זיתים ותיבול של תימין, אורגנו ואבקת שום, כך שמי שמצפה לפרנץ' טוסט שיידע שמדובר בסיפור אחר לחלוטין.

לביבות תרד
מי שהגיע עד הסוף מקבל מאיתנו בונוס: לביבות בריאות ממש, אבל גם טעימות ממש, שאומנם לא משדרות "חנוכה" אבל עדיין מדובר בלביבות לכל דבר ועניין. חוץ מתרד (קפוא ומופשר) יש בהן קוואקר, בולגרית מעודנת ושום, ואם אתן רוצים לאפות אותן במקום לטגן נגיד לכם שדי, עד כאן, הגזמתם לגמרי.
חנוכה שמח!