מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

לביבות תפוחי אדמה אפויות

עם כל הכבוד לנס פך השמן, מחכים לנו לא עוד מעט ערבים של הדלקת נרות, אז אם אפשר טיפה לחסוך בטיגונים, נשמח. מה גם שהלביבות האפויות האלה יוצאות מהתנור לא פחות טעימות או שזופות

|mako| פורסם07:00
לביבות קלאסיות אפויות (צילום: ChameleonsEye, shutterstock)
צילום: ChameleonsEye, shutterstock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל 15-20 לביבות בינוניות

  • 4-5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בצל
  • 1 ביצה
  • 3-4 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 200-220 מעלות.

2שוטפים ומקלפים את תפוחי האדמה. מגררים בפומפייה.

3קוצצים את הבצל דק.

4סוחטים היטב את הנוזלים מתפוחי האדמה המגוררים ומערבבים עם הבצל. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

5מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בנדיבות. יוצרים לביבות בגודל הרצוי, מסדרים על התבנית ומזלפים שמן גם מלמעלה (אם יש ספריי שמן משתמשים בו, אם אין - מכינים קערונת של שמן זית ומושחים את הלביבות אחת אחת במברשת).

>> עוד מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

>> מתכונים לחנוכה

6אופים 15-20 דקות, עד שמתקבלת הזהבה יפה, מגישים וזוללים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il