אוכל
אוכל

כדורי אורז במלית בשר על אפונה

בואו ללמוד איך מכינים קציצות מדהימות שיפנקו לכם את האורחים, מבית סמדי בומבה

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם19:00
כדורי אורז במלית בשר (צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים)
צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים
Rating:4.736reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לאורז

  • 2 כוסות אורז

  • 3 כוסות מים
  • מעט מלח
  • 1 ביצה
  • 2-3 כפות קמח

לתערובת הבשר

  • 250 גרם בשר טחון

  • 1 בצל בנוני קצוץ
  • תפוח אדמה בנוני מגורר
  • חצי חבילה כוסברה קצוצה
  • רבע חבילה שמיר קצוץ
  • כף תבלין קציצות
  • 1/3 כוס מים
  • מעט שמן
  • מלח

לתבשיל

  • חבילת אפונה

  • גבעול כרפוס חתוך לרצועות
  • עלי כרפס קצוצים
  • 1 בצל קצוץ
  • רבע חבילה שמיר קצוץ
  • כפית כרכום
  • כף מרק עוף
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 2 כפות שמן
  • מלח
  • חצי כפית סוכר

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל בסיר עד להזהבה.

2מוסיפים בהדרגה את האפונה, השמיר, גבעול הכרפס, הכרכום, הפלפל הלבן, מרק העוף, מלח לפי הצורך ואת הסוכר. מוסיפים 2 כוסות מים. מרתיחים וסוגרים את הסיר.

3מכינים אורז לבן לפי הוראות היצרן. לאחר שהוא מוכן ומצונן מעט, מוסיפים את הביצה והקמח, ליצור מעין בצק אורז.

4את הבשר, מערבבים בקערה עם תבלין הקציצות, 1/3 כוס מים, מעט שמן ומלח לפי הצורך.

5בינתיים, לוקחים כדור אורז (יש לעבוד בידיים רטובות) פותחים אותו מניחים במרכז כדור של תערובת הבשר וסוגרים. מכניסים לסיר עם האפונה. לא לגעת בקציצה עד שהיא מתקשה. עכשיו מפזרים את עלי הכרפס.

6לתת לתבשיל להתבשל על להבה בנונית כ 20-25 דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il