אוכל
אוכל

מרנג עם תותים וקצפת

זהו לא סתם עוד מרנג, זוהי עוגת מלכים אמיתית! הכינו את עצמכם לפינוק מהחלומות

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם11:45
מרנג עם תותים וקצפת
Rating:4.214reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

למרנג

  • 6 חלבונים (משקל של 200 גרם)

  • 460 גרם סוכר
  • כפית וחצי חומץ
  • כפית וחצי תמצית וניל

לקרם

  • 3 חלמונים

  • כף קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 50 גרם חמאה
  • כוס ורבע תותים מרוסקים במעבד מזון
  • חצי כוס סוכר

לקצפת

  • מיכל שמנת מתוקה להקצפה

  • כף סוכר

לקישוט

  • 10 תותים ללא גבעולים

אופן ההכנה:

1מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות הכי גבוהה, כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף 5 דק' עד שהקצף יציב וחזק. בשלב זה מוסיפים את התמצית הוניל והחומץ, ממשיכים להקציף עוד דקה. 2. על גבי צלחת עגולה רחבה (קוטר 26) מזליפים את הקצף ויוצרים מעין פירמידה, בשלב ראשון מזליפים על כל בסיס הצלחת (נשיקות קטנות צמודות אחת לשנייה) אח"כ מזליפים במעגל החיצוני בלבד כמות פחותה של נשיקות וכך הלאה. אמורה להיווצר מעין "אמבטיה" יפה. 3. מכניסים לתנור שחומם ל- 140 מעלות למשך 40 דק'. 4. בינתיים, מכניסים לסיר קטן את כל מרכיבי הקרם ומערבבים היטב עד שלא יהיו גושים. מניחים את הסיר על אש נמוכה, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד. כשמגיע לרתיחה, מכבים את האש. לצנן. 5. מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם כף סוכר. 6. מקפלים את הקצפת עם קרם התותים המצונן. 7. מוזגים את הקרם לתוך העוגה (הצוננת) מקשטים בפלחי תותים. שומרים בקירור לפחות שעה לפיני ההגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il