אוכל
אוכל

תבשיל קציצות ברוטב אדום

מתכון פשוט ומנצח לקציצות עסיסיות, מפתות ומתובלות היטב מבית אלקנה ביטון

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם17:01
קציצות ברוטב
Rating:4.5181reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

לקציצות

  • קילו בשר טחון

  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצים
  • 2 ביצים
  • 3 פרוסות חלה
  • מלח
  • פלפל
  • כמון

לרוטב

  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות

  • 1 בצל פרוס
  • שום
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • כוס וחצי מים רותחים
  • 1/4 כוס מים קרים
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל

אופן ההכנה:

אופן הכנת הקציצות:

1משרים חלה בקערה עם מים.

2מוסיפים את הירק הקצוץ אל הבשר ומוסיפים בהדרגה מהמים הקרים.

3שוברים את הביצים לתוך התערובת.

4סוחטים את הלחם ומוסיפים לתערובת עם מלח, פלפל, כמון ויוצרים תערובת אחידה.

אופן הכנת הרוטב:

1שמים שתי כפות שמן זית במחבת, מטגנים את הבצל והשום.

2אחרי הזהבה של הבצל מוסיפים עגבניות עם הנוזלים שלהן.

3מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.

4מוסיפים כוס וחצי מים חמים מפני שהמחבת חמה ואנחנו לא רוצים להאט את תהליך הבישול.

5טועמים, מתבלים, מכניסים קציצות.

8מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד חצי שעה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il