שוק טלה ממולאתבשיל עשיר ומגוון בטעמים. מתכון מושלם לארוחת חג![]() |
המצרכים (12 מנות):לטלה
לירקות השורש
אופן ההכנה:אופן הכנת הטלה: 1משרים אתשוק הטלהבשום, בצל, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל, ללילה שלם. 2מטגנים במחבת חמה בצל, שיני שום, תימין, רוזמרין, מלח ופלפל. 3מוסיפים בשר ומטגנים עד השחמתו. 4מוסיפים צנוברים, מערבבים ומעבירים לקערה לצינון. 5מניחים את שוק הטלה על תבנית, מניחים את הבשר הטחון במרכז וקושרים בחוט. 6צולים את השוק הממולא בתבנית חמה עם שמן זית. 7מוסיפים שני ראשי שום טרי וצרור עלי זעתר טרי. 8אחרי כמה דקות הופכים את השוק וחוזרים על הפעולה עד שהשוק צלוי מכל צדדיו. 9מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כדי שהשוק ישחים ואז מנמיכים את החום ל-150 מעלות עד 40 דקות. אופן הכנת הירקות: 1צולים בצלצלי שאלוט, עלי מרווה ועלי דפנה במחבת עם שמן זית שחוממה מראש. 2מוסיפים ארטישוקים, לפתות, שורשי פטרוזיליה, גרגרי כוסברה, זעתר, שום, שורש סלרי, תימין ומתבלים במלח ופלפל. 3מוסיפים יין לבן וממשיכים לערבב. 4מוסיפים ציר עוף, מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה עד לריכוך הירקות. 5לאחר התרככות הירקות, מוצאים את השוק מהתנור, מעבירים אותה לצלחת, מניחים את חצי מכמות הירקות בתבנית של השוק ומניחים את השוק מעל הירקות. 6מוסיפים לכמות הירקות שעדיין במחבת אספרגוס לבישול מאוד קצר ומעבירים את שאר הירקות לתבנית של שוק הטלה. 7מזלפים מעט שמן זית ומחזירים לתנור לעוד חצי שעה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |