מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

טונה צרובה עם חציל קלוי וגספאצ'ו

מרק הגספאצ'ו הקר משתלב בצורה מושלמת עם הטונה הצרו

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם16:30
כופתאות תפוחי אדמה

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • 5 אצבעות טונה טרייה באורך 10 ס"מ ורוחב של 2 ס"מ על 3 ס"מ
  • חצי ק"ג עגבניות שרי חצויות
  • 100 גרם פלפל אדום קלוי
  • 2 חצילים קלויים על אש גלויה
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • זיתי טאסוס מגולענים קצוצים
  • 2 פטרוזילה קצוצה
  • 4 לימונים כבושים קצוצים רצועות
  • 2 כפות עלי תרד קצוץ
  • בצל סגול קצוץ
  • שמן שומשום
  • שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • עלי זעתר מטוגנים
  • בצל ירוק

אופן ההכנה:

1מקלפים את החצילים, מערבבים את יתר המרכיבים עם החצילים, מתבלים במלח, שמן זית, מיץ לימון ושמן שומשום.

2צורבים את הטונה במחבת חמה כמה שניות מכל צד ומכניסים למקרר ל 20 דקות. פורסים דק לפני ההגשה.

3מכניסים למעבד מזון את עגבניות השרי, הפלפל הקלוי, מיץ לימון ושמן זית. טוחנים עד למרקם חלק ובודקים את התיבול. מסדרים ברינג את הפאדג' חצילים, מעליהם הטונה הצרובה ומסביב מוזגים את הגספצ'ו.

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע

//www.mako.co.il/food-daily-recipe

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il