אוכל
אוכל

עופיונים ממולאים בבשר, אורז וצנוברים

עופיונים שובבים ומלאים בכל טוב שרק מחכים שתנגסו בהם

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם16:57
עופיונים ממולאים בבשר ואורז
Rating:4.553reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לאורז

  • 1 כוס אורז

  • מעט שמן
  • 50 גר' קוביות מרגרינה
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כוסות מים רותחים

למילוי

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק

  • 2 שיני שום פרוסות
  • 300 גר' בשר עגל טחון גס
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • ½ כפית בהרט
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 4 כפות צנוברים קלויים
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף כוסברה קצוצה

לעופיונים

  • 6 עופיונים

  • 1 עגבנייה חתוכה לרבעים
  • 1 בצל חתוך לרבעים
  • עצמות ושאריות העוף
  • 2 שיני שום
  • שמן זית לשימון
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1/4 כוס מרק עוף

אופן ההכנה:

האורז:

1מרתיחים מים עם מלח בסיר. מוסיפים את האורז ומבשלים על להבה נמוכה כ-18 דקות.

2מסננים ושומרים חצי מהכמות בצד למילוי העופיונים. את הכמות שנותרה מניחים בתבנית אפייה עם קוביות מרגרינה ומתבלים במלח.

3מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ- 15 דקות בחום בינוני. (האורז האפוי הוא שיטה נהדרת לחסוך זמן ולפנות מקום על הכיריים בארוחות גדולות)

המילוי:

1מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה.

2מוסיפים את בשר העגל ומטגנים עד שהבשר עשוי חלקית.

3מוסיפים את האורז ששמרנו בצד ואת שאר המרכיבים. מערבבים היטב, מסירים מהאש ומצננים.

העופיונים:

1ממלאים את העופיונים במילוי וסוגרים בעזרת קיסמים.

2מניחים בתבנית שאריות עוף, עגבנייה, בצל ושום ומניחים מעל את העופיונים הממולאים.

3מורחים את העופיונים במעט שמן ואופים כ-30 דקות בחום בינוני. מעבירים את העופיונים לצלחת הגשה ושומרים במקום חם.

4מוסיפים לירקות שבתבנית מרק ויין ומרתיחים עד להסמכה.

5יוצקים את הרוטב על העופיונים ומגישים (אפשר להגיש עם האורז האפוי או לשמור את האורז האפוי לכל מנה אחרת).

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il