קודם כל הבשר, אחר כך הטיפול בו, תבלון מינימלי, כזה שלא משתלט על הכוכב האמיתי, צלייה ראויה ואולי איזה תפוח אדמה ליד. סטייק טוב. כמה פשוט ככה בעל ניואנסים דקים שיכולים לעשות את כל ההבדל, לכאן או לכאן.

אנטרקוט, נווה צדק - מקום של בשר, תל אביב

הקטע: בשר משויש שמיושן במקום ומבחר עצום של יינות טובים שילכו איתו יד ביד.

הנתח: האנטרקוט - נתח שומני ומענג במיוחד, מלא טעם, רך וחלומי. בנוסף לו, תמצאו בתפריט מגוון רחב של בשרים, כמו נתחי פריים ריב, סינטה על העצם, סינטה רזה ואחרים, הכל בתוך מסעדה נעימה הנמצאת ממש בכניסה לשכונה בה תוכלו לעשות אחר כך סיבוב אלגנטי להורדת האוכל.

המחיר: 123 שקלים ל-300 גרם.

נווה צדק  - מקום של בשר, שבזי 64, תל אביב.

NG (יח``צ: עדי רם)
NG | יח``צ: עדי רם
פורטרהאוס, NG, תל אביב

הקטע: השכנה הנשכנית של מקום של בשר. מלבד הנתח עליו נרחיב מיד, במקום נערכים מדי פעם ארוחות ברברים נטולות סכו"ם בהן מוגש חזיר במייפל ותפוחים, ברווזים שלמים שוקי טלה אותם אוחזים ביד וצוללים פנימה בביס אימתני.

הנתח: פורטרהאוס, מנה במשקל מכובד בן 1.2 קילוגרם ששמה כבר הולך לפניה כמנה שכל קרניבור חייב להשתלט עליה לבדו. טוב, לפחות לנסות. הנתח, שבו עצם מפרידה בין הסינטה לפילה, עובר מספר שלבים לפני שהוא נוחת, כולו רוחש מחמאה, על שולחנכם, מהגריל לתנור ואז למחבת ולחמאה המתמסרת.

המחיר: 340 שקל ל-1.200 קילוגרם.

NG, אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. 

 
בלאק אנגוס מובחר (צילום: דניאל לילה)
האנטרקוט של עב בשר. הבשורה תגיע מנתניה? | צילום: דניאל לילה
אנטרקוט בלאק אנגוס עב בשר (מושבה עברית), נתניה

הקטע: סטייקים מבלאק אנגוס מובחר. הבשר במסעדה הנתנייתית מגיע מפרות מיוחסות, שגודלו בגובה רב אי שם בבירת הבשר ארגנטינה.

הנתח: אנטרקוט 300 גרם במחיר 119 שקלים רך ועשוי נפלא. אם אתם פחות בעניין של שומן, לכו על הסינטה של המקום (300 גרם ב-109שקלים) מצוינת. לצד מנות הבשר תקבלו תפוחי אדמה פריכים שישלימו את התמונה.

המחשב 1, איזור תעשיה דרומי פולג, נתניה

סטייק במסעדת מו ומו, רחובות (צילום: תומר ושחר צלמים)
סטייק במסעדת מו ומו, רחובות | צילום: תומר ושחר צלמים
מסעדת מו ומו, רחובות

הקטע: מאטליז קטן ברחובות צמח אחד ממוסדות הבשר הטובים והמוערכים בארץ. תמיר, בנו של הקצב חיים לוי, החליט למנף את העסק ולנצל את מיקומו באחד מהבתים הישנים היפים ביותר בעיר. לפני למעלה מעשר שנים פתח את המסעדה המתמחה בבשרים, שבינתיים הספיקה לקצור אינספור תשבוחות מקרניבורים רבי מעלה.

הנתח: אחרי שהתנסיתם במנות ראשונות על טהרת הבשר (קרפצ'ו פרה, נקניקיות), אפשר לעבור לריל דיל - אנטרקוט, פילה וסינטה שינמסו ללא מאמץ מיוחד אל תוך פיכם אסיר התודה - גם אם מדובר במנה של 400 גרם, שעל הנייר נראית עצומה, אבל מביס לביס תתפלאו למצוא בעצמכם תעצומות קיבה חדשות.

מו ומו, הרצל 177, רחובות.


אין תמונה
יאללה די, בוא נצא
אנטרקוט, לימוזין, רמת ישי

הקטע: מיתולוגיית בשר שמקורה בבקר המיוחס מרמת הגולן. צמד הבוקרים לשעבר, אמיר טלמור ורמי גינת, החליטו לפני למעלה מ-15 שנה לעלות שלב באהבה שלהם לבשר בקר ופתחו איטליז ברמת ישי. השלב האחרון והסופי (לפחות לבינתיים) היה הקמת המסעדה, שנקראת על שם ה"לימוזין קאט".

הנתח: סטייק אנטריקוט זו נחמה גדולה מאוד. את הארוחה הבשר, שמיושן במקום כשלושה שבועות, מה שגורם לסטייק להיות רך ונהדר. הצריבה על גריל הפחמים,ל"עשוי היטב מבחוץ" עוטפת את הרוך שמחכה לסועדים בפנים ולחוויה כולה מוסיפה ארומת האש המתנחלת בעדינות במעלה האף. 

המחיר: 129 שקלים ל-350 גרם.

לימוזין, אזור התעשיה, רמת ישי

סינטה, שיין אנד שארפ, תל אביב

הקטע: סטייק האוס כמו שכל ישראלי שביקר בארצות הברית היה שמח לחזור אליו לטובת שחזור החוויה. במסעדה מקרר עם ויטרינה גדולה שמאחוריה מוצגים לראווה הנתחים, שגם עוברים יישון במקום, המגיש מנות גדולות ומשביעות במחירים שפויים למדי.

הנתח: הסינטה של המסעדה רק מרוויחה מהתנור המיוחד שלה. המנה, המגיע  על העצם, מקבלת חריכה יפה אבל מה שמחכה בפנים אדום ומגרה. 

המחיר: 29 שקלים ל-100 גרם.

שיין אנד שארפ, יגאל אלון 65, תל אביב

פריים ריב, מיטשוס, קצרין

הקטע: היכל שכולו שיר הלל לבשר עם אטליז, סדנאות בשר וכמובן, מסעדה. מדובר במוסד אליו עולים לרגל מכל רחבי הצפון. המסעדה שייכת לזוג חגי ושיפי, כשחגי הוא המומחה לבשר ושיפי אחראית לכל מה שקורה במסעדה בנוסף לבשר עצמו.

הנתח: קשה לבחור. במקום תמצאו פורטרהאוס שמתחיל ב-750 גרם, אבל יכול להגיע למנה ששוקלת 50 גרם יותר מזו של NG, ספייריבס, טי בון, אנטרקוט עגל, הכל ממרעה מאזור רמת הגולן. את כל הנתחים המוגשים במסעדה תוכלו לקנות גם בקצבייה ואולי לעשות לביתכם.

המחיר: 167 שקלים לאנטרקוט 400 גרם, 273 שקלים לפורטרהאוס 750 גרם.

מסעדת גיליס (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מסעדת גיליס | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
טעימות, גיליס - בית מדרש לבשר, מושב נוב

הקטע: העובדה שהמסעדה, שיצא לה שם בכל הרמה וסביבתה, פתוחה רק אחת לשבוע ביום חמישי, רק מוסיפה לרצון להגיע ולטעום את הבשרים והמנות עליהן עומלים לקראת היום המיוחל. המנות, עשויות מעגלות שהבעלים מגדלים ומטפחים בעצמם.

הנתח: ואם כבר יש מקום שפתוח רק אחת לשבוע וגם ככה אתם לא מגיעים לעתים קרובות לאזור, מומלץ מאוד ללכת על ארוחת הטעימות בה תוכלו ליהנות מרול סינטה ברוטב צ'ימצ'ורי ואנטרקוט ופילה בגריל.

המחיר: 238 שקלים לארוחת הטעימות המשודרגת. 

גיליס, מושב נוב, רמת הגולן. 


מושבוצ, רמות (יח``צ: אסף רונן)
מושבוצ, בשר משובח | יח``צ: אסף רונן
פילה בקר, מושבוצ, רמות

הקטע: בשר משובח מול נוף משובח מקבל עוד ערך מוסף. בלי קשר, גם בחדר אטום הסטייקם של הבר-מסעדה הזה היו טעימים. כיאה למיקומו, גם כאן נעשה שימוש בבשר המגיע מהעדרים של רמת הגולן.

הנתח: מדובר בנתח הרך ביותר בעגל ובמושבוצ הוא אפילו נימוח לחלוטין. פילה בקר רך ןמופלא שיושן לפחות שבועיים. למי שאינו חובב של האנטרקוט השמן, מומלץ ללכת על המנה הזאת, כשמידת העשייה המומלצת לה היא מדיום. ואל תשכחו לבקש שולחן עם נוף לכנרת.

המחיר: 139 שקלים.

 מושבוצ, רמות, רמת הגולן

>> כל מה שקורה בשבוע האוכל של mako

>> כבר לא יכולים לחכות? כנסו לאתר מאסטר שף