
עוף בשומר, כרפס ואפונהחגיגה של ירוק במתכון שוקי העוף של סמדי בומבה
צילום: shutterstock
|
המצרכים (3 מנות):
אופן ההכנה:1 חותכים את הבצל לקוביות, פורסים את השומר לפרוסות וחותכים את הסלרי (גבעולים + עלים) לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ. 2 יוצקים שמן לסיר, מטגנים את העוף ומוציאים. 3 מכניסים את הבצל לתוך הסיר עם שאריות השמן ומטגנים לשקיפות. 4 מוסיפים את השומר, מערבבים וממשיכים בטיגון. 5 מוסיפים את גבעולי הסלרי וחצי מכמות עלי הסלרי, מערבבים וממשיכים לטגן. 6 מכניסים שום, מחזירים את העוף ויוצקים מים רותחים עד למחצית גובה העוף. 7 מפזרים למעלה את האפונה. מתבלים במלח פלפל, סוגרים ומבשלים על להבה בינונית 45 דקות. 8 לקראת סוף הבישול מכניסים לסיר את שארית עלי הכרפס ועלי השמיר הקצוצים. ** אפשר להכפיל את כמות העוף או להחליף את השוקיים בירכיים, אין צורך לשנות את כמות הרוטב.
מקרא:
= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן
|
מדורים
|
תכניות קשת 12
|
שימושון
|
מיוחדים
|
קניות והטבות
|