אוכל
אוכל

קינוח שוקולד ותותים

קינוח שכבות מעלף עם בצק פריך, קרם שוקולד, קרם פטיסייר ומעל הכל - תותים עם נענע

| מאסטר שף | פורסם  15:30 
טארט שוקולד ותותים (תמונת AVI: mako)
Rating: 4.2 45 reviews.

לא אוהב אוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

לבסיס הבצק:

  • 100 גרם קמח
  • 50 גרם (כ-2/3 כוס) שקדים טחונים
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 25 גרם (כף גדושה ועוד 2 כפיות גדושות) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1 חלמון ביצה + כף חלבון ביצה

לקרם השוקולד:

  • 300 גרם שוקולד
  • 100 מ"ל (חצי כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 100 מ"ל (חצי כוס פחות 2 כפות) חלב
  • 2 חלמונים

לקרם הפטיסייר:

  • 400 מ"ל (כוס וחצי + קצת פחות מ-1/4 כוס) חלב
  • 1 מקל וניל
  • 60 גרם (5 כפות) סוכר
  • 35 גרם (1/2 3 כפות) קורנפלור
  • 5 חלמונים

לסלט התותים:

  • 300 גרם תותים, שטופים וחתוכים לקוביות
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר
  • עלי נענע קרועים

אופן ההכנה:

1 בסיס הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעט החלמון והחלבון, למעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים לפירורים. מוסיפים את החלמון וכף החלבון, ומעבדים בפולסים קצרים עד היווצרות כדור מהפירורים. משטחים את הבצק, עוטפים בניילון ומקררים חצי שעה לפחות.

2 קרם שוקולד: מביאים את השמנת והחלב לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד וממיסים לקרם אחיד. מוסיפים את החלמונים בזהירות וטורפים היטב. מניחים בצד להצטנן.

3 קרם פטיסייר: חוצים את מקל הווניל לאורכו, ומוציאים את הגרגירים בעזרת סכין חדה. מכניסים את המקל והגרגירים לחלב ומביאים לרתיחה. מוציאים את המקל לאחר הרתיחה. טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור. מוזגים מעט מהחלב לתערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות וטורפים היטב. מעבירים בזרם דק את תערובת החלמונים לחלב החם, תוך כדי טריפה מתמדת. ממשיכים לבשל את הקרם עד למרקם הסמיך הרצוי. מקררים באמבט מי קרח (מניחים את קערת הקרם בתוך קערה גדולה יותר עם מים וקרח) או בכלי בעל שטח פנים גדול, ומכניסים למקרר.

4 סלט תותים: מערבבים היטב את התותים עם הסוכר והנענע.

5 ההרכבה: מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בעזרת רינג בגודל הרצוי. משאירים בתוך הרינג, מכסים בנייר אפייה ומוסיפים קטניות יבשות כמשקולת. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180. לאחר 10 דקות מסירים את הנייר והמשקולת ואופים את הבצק (עדיין בתוך הרינג) עוד 5 דקות עד להשחמה. מוציאים ומקררים 10 דקות.

6 מוזגים מקרם השוקולד על הבסיס בתוך הרינג ומכניסים בחזרה לתנור בחום של 150 מעלות. אופים 5 דקות, מכבים את התנור ומשאירים בפנים עוד 15 דקות.

7 מוציאים מהתנור ומקררים 15 דקות. מפרידים בזהירות מהרינג ושמים בנדיבות מקרם הפטיסייר מעל לשכבת השוקולד. מניחים על הקרם שתי כפות גדושות מסלט התותים.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
תגובות ({replies_count} תגובות ב-{talkbacks_count} דיונים) סגור
ביטול | 

פתח הכל סגור הכל

...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן  
מדורים
  • N12
  • צבא וביטחון
  • פלילים+
  • סלבס
  • תרבות
  • TVbee
  • מוזיקה
  • דיגיטל
  • אוכל
  • עיצוב הבית
  • הורים
  • חופש
  • מגזין סוף השבוע
  • היטליסט- המצעד הרשמי של ישראל
  • בריאות
  • כסף
  • Fashion Forward
  • HIX
  • גאווה
  • לאב איילנד
  • תקשורת ושיווק
  • תכניות קשת 12
  • לוח שידורים
  • +12
  • חדשות הבוקר
  • ארץ נהדרת
  • המטבח המנצח
  • נינג'ה ישראל
  • סברי מרנן
  • ערב טוב עם גיא פינס
  • הכוכב הבא
  • מונית הכסף
  • ארץ נהדרת
  • עובדה
  • פנייה לארכיון קשת
  • ערוץ 12 בשידור ישיר
  • שימושון
  • שמות לבנים
  • שמות לבנות
  • פענוח בדיקות דם
  • פענוח בדיקות דם
  • פרסום ממומן באתר
  • פרסום ממומן באתר
  • עומס בנתב"ג
  • כתבו לנו
  • כתבו לנו
  • מפת האתר
  • RSS
  • מיוחדים
  • מדריך דובאי
  • פירוש שמות
  • כניסת שבת
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-facebook
  • מאקו ב-tiktok
  • מאקו ב-instagram
  • מאקו ב-youtube
  • הניוזלטרים שלנו
  • קניות והטבות
  • Holiday finder
  • easy - חיפוש עסקים
  • מבצעים
  • פרסמו אצלנו
  • רואים רחוק
  • מצא כתבה זו ב: כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il