אוכל
אוכל

תבשיל אנטרקוט וארטישוק ירושלמי

שי טובול מציג את המנה שלו לארוחת שישי: תבשיל בשר עמוק טעמים ועשיר ניחוחות, עם קוביות אנטרקוט, ארטישוק ירושלמי ועצמות מוח. אנחנו כבר מזילים ריר

|mako אוכל| פורסם12:31
נתחי אנטרקוט עם מח עצם וארטישוק ירושלמי (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
צילום: יפית בשבקין, mako אוכל
Rating:4.445reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

היום, יותר מתמיד, יש געגוע לאוכל של פעם, אוכל שישב מספיק זמן על האש כדי להכיל את כל האהבה, החום והמסירות שאמא יכולה להכניס פנימה. המנה הזאת היא געגוע לסירים של אמא, לבישול ארוך וארומטי המבטיח התענגות חושנית על טעמים עמוקים. תנסו, מבטיח שהתענוג יתחיל בריח, עוד הרבה לפני שתטעמו.

* האנטרקוט מאופיין בבשר משויש היטב, ובמרכזו פרח השומן המקל על זיהויו. הוא מתאים במיוחד לצלייה בתנור או על האש (כנתח שלם), או כסטייק עם או בלי רוטב. במהלך הצלייה או הטיגון השומן של הנתח נמס, ומקנה לבשר עסיסיות וטעם משובח.

>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה

המצרכים (4 מנות):

  • 600-700 גרם אנטרקוט, חתוך לקוביות גדולות
  • 5-6 עצמות מח של בקר
  • שמן זית
  • 5 עלי דפנה
  • חופן גרגירי פלפל אנגלי
  • פלפל לבן
  • שיני שום
  • 10-12 בצלי שאלוט
  • 8-10 יחידות ארטישוק ירושלמי בינוניות
  • 2 גבעולי רוזמרין קטנים
  • מלח
  • כוס יין אדום

לרוטב יין:

  • 2 כוסות יין אדום
  • כוס סוכר
  • 2 עלי דפנה
  • כמה גרגירי פלפל אנגלי שחור

אופן ההכנה:

>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה

שי טובול, נתחי אנטרקוט עם מח עצם וארטישוק ירושלמישי והמנה לשישי. אוכל עם עומק|צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

1מחממים תנור ל-250 מעלות. מורחים את העצמות בשמן זית ומכניסים לתנור החם ל-8 דקות. מוציאים ומצננים.

2מחממים במחבת רבע כוס שמן זית עם 2 עלי דפנה, חופן גרגירי פלפל אנגלי ומעט פלפל לבן. מוסיפים את האנטרקוט ומטגנים 20 שניות מכל צד. מוציאים. מסננים את השמן לתוך סיר גדול (שהתבלינים יישארו בחוץ). מוסיפים לסיר עוד רבע כוס שמן זית, ומכניסים פנימה את השום, שאר עלי הדפנה ועוד מעט פלפל לבן.

3מניחים על התבלינים את הבשר, העצמות ובצלי השאלוט. מלמעלה מסדרים את הארטישוק הירושלמי ועליו את ענפי הרוזמרין, וממליחים.

4מוסיפים את היין ומשלימים במים – רק עד שהם נוגעים בארטישוק הירושלמי. מביאים לרתיחה של 5 דקות ומנמיכים את הלהבה. מבשלים שעה-שעתיים במכסה סגור (בלי לפתוח).

5לרוטב: שמים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לצמצום.

*עדיף להשתמש בסיר עם מכסה שקוף – כף אפשר יהיה לוודא שהנוזלים הצטמצמו לרוטב סמיך, ואם לא – להגביר את האש ולצמצם את הנוזלים.

>> אצל איתן סלומון בסיר לשישי: קדירת אוסובוקו בבירה שחורה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il