
צלעות כבש עם תפוחי אדמה בסגנון הודיכשמדברים עם סרנדה על אוכל הודי, זו הארוחה שעולה לה בראש: צלעות כבש, תפוחי אדמה מפוצצים בתבלינים, חתיכה של לחם הודי וצ'אטני נענע, שמוסיף רעננות לכל זה. תכלס, נשמע כמו יופי של ארוחת שישי![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המנה הזו מסמלת בשבילי את החיבור בין העבר לעתיד. בחג האורות, שנקרא Diwali, היו מגישים לשולחן המון מנות מסורתיות, ומתוך כל המבחר זאת הייתה הקומבינציה שאהבתי במיוחד: צלעות כבש, תפוחי אדמה מתובלים, לחם הודי וצ'אטני מרענן. ככה בעיניי אמורה להיראות ארוחה הודית. המצרכים :לצלעות הכבש:
לתערובת התבלינים:
לתפוחי האדמה:
ללחם ההודי:
לצ'אטני נענע:
אופן ההכנה: סרנדה. ככה צריכה להיראות ארוחה הודית|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה 1מכינים את תערובת התבלינים:קולים את כל מרכיבי התערובת במחבת וכותשים לאבקה גסה. 2הצלעות:מחממים את המחבת, מוסיפים כף שמן ומטגנים את הצלעות מכל הצדדים עד לסגירה והשחמה. צולים 15 דקות בתנור שחומם ל-190 מעלות, מוציאים ומניחים בצד. 3מטגנים בכף השמן השנייה את הג'ינג'ר, השום, הפלפלים החריפים והבצל, עד שהבצל מקבל צבע אבל עדיין שומר על פריכותו. מוסיפים מלח, כמון, תערובת תבלינים וקוקוס ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את הצלעות (חתוכות לפרוסות) ומנמיכים את האש. מוסיפים חלב קוקוס וסוכר, מבשלים עד שהמיצים מתאדים ומוסיפים את הכוסברה. 4תפוחי האדמה:מבשלים את תפוחי אדמה בסיר עם מים רותחים 12-15 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים ומניחים להצטנן. מקלפים אם רוצים. 5מחממים את השמן במחבת על אש בינונית. מוסיפים את ההל הכתוש, את זרעי הקימל ואת עלי הדפנה. מטגנים כדקה ומוסיפים את תפוחי האדמה, הג'ינג'ר, העגבניות, הסוכר ו-50 מ"ל מים. ממליחים, מערבבים ומכסים את הסיר חלקית. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם בחצי. מקשטים בכוסברה. 6הלחם: מערבבים בקערה קמח, מלח, שמן ומים עד לקבלת בצק רך. מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח 15 דקות. 7מחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הכדורים לעיגולים של 7.5 ס"מ. 8מברישים את העיגולים בשמן ומפזרים את זרעי הכמון ומעט קמח. 9מקפלים כל עיגול לשניים, מברישים שוב בשמן, מפזרים כמון וקמח ומקפלים שוב לשניים, ליצירת מעין משולש. מרדדים לעובי 3 מ"מ ומטגנים במחבת חמה 2-3 דקות. מברישים בשמן, הופכים, ומברישים בשמן גם את הצד השני. 10הצ'אטני:טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לקבלת משחה סמיכה. 11מגישים לכל סועד צלחת עם צלעות, לחם, תפוחי אדמה ומעט צ'אטני. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |