אוכל
אוכל

אוסובוקו בקר בבירה שחורה

כשאיתן סלומון, האיש הכי חמוד על המסך, מדבר על קדירת האוסובוקו שהכין לחברים ביומולדת שלו - אנחנו לא יכולים שלא להוריק מקנאה. עכשיו לפחות יש לנו את המתכון. אפשר להכין בפויקה, אבל אפשר גם בסיר רגיל

| mako אוכל | פורסם  15:03 
אוסובוקו בקר בבירה שחורה  (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating: 4.6 83 reviews.

לא אוהב אוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה

 

בישול בשטח הוא אחד הדברים שאני הכי אוהב; הטעמים שנותנת האש הם פשוט נפלאים, והאווירה של אכילה מסביב למדורה יוצרת חוויה קולינרית אחרת לגמרי. במסגרת יום הולדתי ה-30 ארגנתי ארוחה בשדות קיבוץ עברון לכ-30 מחבריי הטובים, שכללה שישה סירים של פויקה מלאים בעופות, בקר וירקות בכמה סגנונות שונים. המתכון הבא הוא המתכון המנצח של אותו ערב.

 

הסוד בסיר הפויקה היצוק הוא שאין צורך לערבב את תכולתו – החום מתפזר שווה, וזה ההבדל בין מנה מהממת לדייסה של ירקות ובשר.

 

המצרכים (6 מנות):

  • סיר פויקה מספר 2 או 3, או כל סיר גדול ועבה אחר שיכול להיכנס לתנור
  • 2 קילו אוסובוקו בקר, חתוך לחתיכות בעובי 3 ס"מ
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, חתוך גס
  • 3 שורשי פטרוזיליה, חתוכים גס
  • 1 שורש סלרי, חתוך גס
  • חבילת פטריות
  • 15 בצלי פנינה, מקולפים
  • 3 גזרים גדולים, חתוכים גס
  • ראש שום שלם, מקולף
  • 4 כפות סילאן
  • כף תימין מיובש
  • 1 כוכב אניס
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית צ'ילי יבש
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ליטר וחצי בירה שחורה

אופן ההכנה:

אוסובוקו בקר בבירה שחורה - איתן סלומון איתן והאוסובוקו. ביומולדת בשדות זה עבד פצצה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה

1 מחממים תנור ל-120 מעלות.

2 מלהיטים את סיר הפויקה על הגז (זה לוקח לפחות 15 דקות) ומוסיפים את השמן. משחימים את חתיכות האוסובוקו בסיר אחת אחת, מוציאים ומניחים בצד.

3 מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את שורשי הפטרוזיליה והסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את הפטריות, בצלי הפנינה, הגזר והשום ומטגנים עוד כמה דקות.

4 מוסיפים לסיר את הבירה השחורה ואת כל התבלינים, ומביאים לרתיחה.

5 מחזירים את הבשר לסיר ומביאים שוב לרתיחה.

6 מכניסים את הסיר ללא מכסה לתנור לשעתיים או אפילו יותר, עד שהבשר ממש מתפרק.

7 מגישים עם פירה או אורז לבן.

* אפשר להוסיף פירות יבשים.

* אם מכינים את המתכון בשטח, מסדרים מעט גחלים מסביב לסיר ושומרים על רתיחה עדינה מאוד (בשטח יש לכסות במכסה).

>> בשבוע שעבר למדנו להכין ארוחה הודית מושלמת

>> לכל מתכוני הבשר שלנו

...טוען
תגובות ({replies_count} תגובות ב-{talkbacks_count} דיונים) סגור
ביטול | 

פתח הכל סגור הכל

...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן  
מדורים
  • N12
  • צבא וביטחון
  • פלילים+
  • סלבס
  • תרבות
  • TVbee
  • מוזיקה
  • דיגיטל
  • אוכל
  • עיצוב הבית
  • הורים
  • חופש
  • מגזין סוף השבוע
  • היטליסט- המצעד הרשמי של ישראל
  • בריאות
  • כסף
  • Fashion Forward
  • HIX
  • גאווה
  • לאב איילנד
  • תקשורת ושיווק
  • תכניות קשת 12
  • לוח שידורים
  • +12
  • חדשות הבוקר
  • ארץ נהדרת
  • המטבח המנצח
  • נינג'ה ישראל
  • סברי מרנן
  • ערב טוב עם גיא פינס
  • הכוכב הבא
  • מונית הכסף
  • ארץ נהדרת
  • עובדה
  • פנייה לארכיון קשת
  • ערוץ 12 בשידור ישיר
  • שימושון
  • שמות לבנים
  • שמות לבנות
  • פענוח בדיקות דם
  • פרסום ממומן באתר
  • עומס בנתב"ג
  • תנאי שימוש
  • כתבו לנו
  • דרושים
  • אקו"ם
  • מפת האתר
  • RSS
  • מיוחדים
  • מדריך דובאי
  • פירוש שמות
  • כניסת שבת
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-facebook
  • מאקו ב-tiktok
  • מאקו ב-instagram
  • מאקו ב-youtube
  • הניוזלטרים שלנו
  • קניות והטבות
  • Holiday finder
  • easy - חיפוש עסקים
  • מבצעים
  • פרסמו אצלנו
  • רואים רחוק
  • מצא כתבה זו ב: כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il