
מקלובה של צוואר עגל טרימתכון לבשר עגל נימוח עם ירקות ואורז – ארוחה שלמה בסיר אחד. והכי כיף: אפשר להכין מראשאבי שטייניץ|אדום אדום| פורסם24/08/1215:31 ![]() צילום: דניאל לילה, אדום אדום |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1בסיר כבד מחממים את שמן הזית ומשחימים את קוביות הצוואר. מפלפלים וממליחים, רצוי לבצע את התהליך בפעמיים-שלוש ואז להחזיר את כל הכמות של הבשר לסיר. 2מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות נוספות עם הנוזלים המופרשים מהבשר. מצננים. 3במחבת רחבה משחימים היטב כל ירק בנפרד– שומרים כל סוג בנפרד ומקררים. 4מכינים נוזל עוף (אפשר מאבקת מרק עוף), מסננים את קוביות הצוואר ומוסיפים את נוזלי הבשר לנוזל העוף. מתבלים בפלפל שחור וחוויאג' לפי הטעם. על הנוזל להיות מתובל כי הוא נותן טעם לכל מרכיביו. 5מתחילים בהרכבת המנה לבישולה האחרון – בסיר בו אנו מגישים לשולחן ואותו הופכים לעיני הסועדים, משמנים ומניחים נייר פרגמנט (זה יעזור בשלב הפיכת הסיר). מתחילים בהנחת קוביות הבשר מעורבות עם טבעות הבצל הסגול, עליהן מניחים את הפלפלים והזוקיני מעורבבים, ואז פרוסות החצילים. לסיום מניחים מעל את האורז העגול- גובה האורז אמור להיות 2/3 מגובה התוספות. 6מניחים על הכיריים ויוצקים את המרק החם בגובה כ-2 אצבעות מעל האורז, בעזרת ידית של כף עץ יוצרים מעין חורים שדרכם יוכל הנוזל לחלחל, מביאים לרתיחה עדינה בסיר לא מכוסה ואז מכסים, מבשלים על להבה נמוכה כשעה. חשוב לזכור שהאורז מתנפח – לכן לא ממלאים את הסיר עד סופו. 7מניחים לנוח כחצי שעה לפני ההפיכה. להקלת הפעולה לפני ההפיכה מהדקים את האורז כלפי מטה והופכים על צלחת ההגשה . הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |