אוכל
אוכל
מניפת תפוחי אדמה

פסטה בולונז בסיר אחד

אחד מקיצורי הדרך המוצדקים והטעימים: לא מוותרים כאן על הירקות או על היין, אבל את הפסטה מבשלים כבר בתוך הרוטב והעמילן רק מוסיף. כל מה שטעים בבולונז קלאסי, אבל בפחות זמן ובפחות כלים לשטוף

|mako אוכל| פורסם07:00
Rating:3.860reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

כמה שאנחנו אוהבים מתכונים בסיר אחד שחוסכים לנו כלים לשטוף והפעם: פסטה בולונז, מתכון קל וטעים בטירוף שרק תרצו להכין שוב ושוב. העמילן שבפסטה מסמיך את הרוטב, מאחד את הטעמים של התבשיל ומשדרג את הבולונז הקלאסי שכולם אוהבים. בתיאבון!

המצרכים :

  • 500 גרם פסטה שאוהבים (כאן השתמשנו בחונקי כמרים)
  • 800 גרם בשר בקר טחון
  • 5 כפות שמן נטרלי
  • בצל קצוץ לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק (כולל העלים)
  • כוס רוטב עגבניות מוכן (מחית חלקה)/4 עגבניות מגוררות בפומפייה
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 5 כוסות מים
  • פלפל שאטה חריף (לא חובה)
  • תימין
  • רבע כוס יין אדום
  • כף גדושה פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פלפל אנגלי טחון
  • כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הגזר וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות. מוסיפים גם את הסלרי הקצוץ ומערבבים.

2מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים אותו עד שהוא משנה את צבעו.

3מוסיפים לסיר רוטב עגבניות (מחית חלקה/עגבניות מגוררות), פרוסות שום, רסק עגבניות ומערבבים.

4מוסיפים מים, צ'ילי יבש, תימין, יין אדום ומערבבים. כשהמים מבעבעים מתבלים בפפריקה מתוקה, פלפל אנגלי טחון, מלח ופלפל שחור גרוס (טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך).

5מבשלים את הבולונז למשך 10 דקות ולאחר מכן מוסיפים לסיר את הפסטה וממשיכים לבשל לעוד כ-20 דקות עד שהפסטה מתבשלת (ערבבו את התבשיל כל 5 דקות בערך כדי שהפסטה לא תדבק לתחתית).

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצבלעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

פסטה בולונז בסיר אחדפסטה בולונז בסיר אחד|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il