אוכל
אוכל

כריך סלק צלוי

סלק צלוי בשמן זית ובלסמי עם אגוזי מלך קלויים נשמע כמו משהו שהיינו מזמינים בכיף במסעדה. בחיים האמיתיים אנחנו יותר בכיוון של כריך לארוחת הערב, אבל זה לא אומר שאנחנו מתפשרים: קבלו כריך גורמה שמוכן בצ'יק

|mako אוכל| פורסם09:33
כריך סלק צלוי (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.583reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 1 סלק בינוני
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 2 לחמניות מקמח מלא
  • 1 גביע גבינת קרם שמנת 5% שום שמיר, או בטעם טבעי
  • עלי חסה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות. קולפים את הסלק, חותכים לפרוסות של סנטימטר ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הסלק בשמן זית, מטפטפים מעט חומץ בלסמי, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס ואופים 20 דקות. מצננים.

2מחממים מחבת טפלון וקולים בה את אגוזי המלך 2-3 דקות עד שמתחילים לקבל צבע ומפיצים ריח אגוזי קלוי.

3מורחים כל לחמניה בנדיבות בגבינת קרם שמנת, מניחים מעל 2 עלי חסה, מסדרים פרוסות סלק צלוי ומפזרים אגוזי מלך קלויים. מגישים לצד סלט ירוק.

תגיות:סלקכריך
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il