אוכל
אוכל

פיתה ביתית משני מרכיבים

מה דעתכם על פיתות ביתיות שמכינים מבצק יוגורט וקולים תיק תק על מחבת? אפשר ורצוי לשדרג עם שמן זית, שום ואורגנו, ואם תשקיעו גם בסלסת עגבניות פיקנטית וסלט קטן - יש לכם תוספת קלה ומטריפה לשולחן שבועות

|mako אוכל| פורסם07:27
Rating:4.5390reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 350 גרם קמח תופח
  • 2 גביעים (240 מ"ל) יוגורט יווני
  • 1 כפית מלח שטוחה

לציפוי:

  • שליש כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן עלי אורגנו

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמח, היוגורט והמלח, ולשים רק עד לקבלת בצק. מניחים למשך 10 דקות.

2מפזרים קמח על משטח עבודה ולשים את הבצק מעט בידיים. מחלקים ל-10 פיסות. משטחים כל פיסה של בצק למעין פיתה בעובי 2-3 ס"מ. חורצים 4-5 חריצים במרכז כל פיתה.

3מחממים טוסטר או מחבת גריל, וקולים את הפיתות כ-4-5 דקות בטוסטר או דקה-שתיים מכל צד במחבת, עד שהן משחימות. הופכים בעזרת מלקחיים.

4מברישים את הפיתות בתערובת של שמן זית מתובל בשום ואורגנו.

>> הנה עוד המון מתכונים שווים עם יוגורט

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il