אוכל
אוכל

מרק כרישה קרמי

בחורף בא לנו רק להתכרבל עם טרנינג ומרק כל יום, כל היום. ומה, לא נגוון כלל? טרנינג מנצח לא מחליפים, אבל קבלו את הדבר הבא בגזרת המרקים: מרק כרישה ויוגורט עם חמאה ויין לבן. מקורי, אלגנטי, עשיר וסופר טעים

|mako אוכל| פורסם12:13
מרק כרישה ובצל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:3.742reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 כרישות גדולות
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 50 גרם חמאה
  • מלח לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • כוס יין לבן
  • 4 כוסות מים (אם יש ציר ירקות - מה טוב)
  • גביע יוגורט 3 אחוז שומן

אופן ההכנה:

1חוצים את הכרישות לאורך, שוטפים היטב ופורסים לחצאי ירח.

2ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומטגנים את הכרישה לאט לאט על אש בינונית, כ-15 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 3 דקות.

3מוסיפים את היין הלבן והתבלינים ומבשלים 5 דקות נוספות (אל דאגה, האלכוהול מתאדה).

4מוסיפים את המים או הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות.

5טוחנים את המרק בבלנדר יד ומניחים לצינון של 5 דקות. מוסיפים את היוגורט וטוחנים שוב.

6מחזירים את הסיר לאש נמוכה ומחממים את המרק שוב - מבלי להגיע לרתיחה.

7מגישים מיד (אפשר לפזר מלמעלה בצל מטוגן).

* אם רוצים, אפשר לעבות את המרק עם כמה תפוחי אדמה. במקרה כזה חותכים אותם לקוביות קטנות ומוסיפים יחד עם המים או הציר.

>> עוד מתכונים שווים עם יוגורט

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il