אוכל
אוכל

קארי ירקות עם יוגורט

קחו תבשיל קארי אסייתי, כזה שנותן פרשנות קצת אחרת לתבשילי הירקות שאנחנו מכירים כל כך טוב, הוסיפו לו צלחת אורז ויוגורט, והנה לכם מנה קלאסית עם טוויסט מרענן

|mako אוכל| פורסם11:51
קארי ירקות עם יוגורט (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:435reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • כוס מים
  • 1 כרובית קטנה, מחולקת לפרחים
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הירוק בנפרד מהלבן)
  • 1 בטטה, חתוכה לקוביות
  • מלח
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 1 כפית מחית קארי תאילנדי אדום או כפית תערובת קארי הודי
  • 6 עגבניות שרי, חצויות

להגשה:

  • צרור כוסברה, קצוץ
  • אורז מבושל
  • 2 גביעי יוגורט דנונה טבעי (200 גרם כל אחד)

אופן ההכנה:

1מבשלים את פרחי הכרובית בסיר עם כוס מים יחד עם החלק הלבן של הבצל הירוק, קוביות הבטטה והמלח למשך כ-10 דקות לריכוך ראשוני.

2יוצקים לסיר את חלב הקוקוס, מוסיפים את הקארי והעגבניות ומבשלים יחד עוד כ-15 דקות על אש קטנה (עם מכסה) עד שהכל מתרכך. טועמים ומתקנים תיבול (הוא חייב להיות עז). פורסים את גבעולי הבצל הירוק, מוסיפים אותם יחד עם הכוסברה ומערבבים.

3מגישים על מצע אורז עם יוגורט ליד וכוסברה מעל.

>> עוד מתכונים עם יוגורט

>> לפרק הראשון של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לסלט סלק מטריף>> לפרק השני של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכונים לקציצות דג בקארי וקיש תרד כמו שצריך>> לפרק השלישי: "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לעוגת יוגורט לימונית

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il