
לחמניות יוגורט ודבשמה דעתכם על לחמניות חמות, רכות רכות ונימוחות? מתאים עכשיו, הא? על המרקם הנפלא של הבצק אחראי היוגורט, שמחליף חלק ניכר מכמות הנוזלים ומשווה לבצק מרקם רך וטעם נפלא. תאמינו לנו, ניסינו |
המצרכים (20 מנות):לסטארטר:
לבצק:
להברשה:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל חומרי הסטארטר בקערת המיקסר ומניחים בצד לרבע שעה, עד שהתערובת תוססת ומבעבעת. 2בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם היוגורט והדבש. 3מוסיפים את תערובת הביצים לקערת המיקסר ומערבלים יחד במהירות אטית. מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים עד שהוא נטמע היטב. 4מוסיפים את המלח ומערבלים במהירות הולכת ומתגברת. לשים במשך 3 דקות, אוספים את הבצק הדביק מדופנות הקערה וממשיכים ללוש עוד כ-3 דקות עד שהבצק מתגבש לכדור מעצמו (אם הוא עדיין דביק זה בסדר. אל תוסיפו קמח). 5מעבירים את כדור הבצק למשטח מקומח, פורסים מעליו מגבת ומניחים לו לתפוח שעה וחצי עד להכפלת הנפח. 6מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים. מכסים במגבת ומתפיחים אותם עוד כחצי שעה עד 40 דקות. 7מחממים תנור ל-190 מעלות. 8מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות עד שהלחמניות זהובות. מוציאים ומברישים בתערובת של חמאה ודבש. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |