אוכל
אוכל

סופגניות יוגורט מהירות

כדי שהבצק של הסופגניות יתפח בלי שמרים - משתמשים בקמח תופח, ומעוררים את חומרי ההתפחה שבו על ידי הוספה של יוגורט. שימו לב, הסופגניות האלה הכי טעימות מיד לאחר הטיגון - לא מומלץ להכין מראש

|mako אוכל| פורסם07:23
יוגורט, דרך היוגורט (צילום: בבושקה הפקות, מאקו)
צילום: בבושקה הפקות, מאקו
Rating:4.4313reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 1 כוס קמח תופח, מנופה
  • 1 גביע (125 גרם) יוגורט יווני או שני שליש גביע יוגורט טבעי
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל (או קליפה מגוררת מלימון אחד)
  • 1 כפית רום או ברנדי (לא חובה)

לטיגון והגשה:

  • שמן לטיגון עמוק
  • ריבה או ממרח שוקולד או ממרח לוטוס או ריבת חלב
  • אבקת סוכר או סוכר

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הבצק עד לקבלת בלילה אחידה.

2מחממים סיר עם שמן ומחכים שיגיע לחום בינוני.

3לוקחים מעט מהבלילה בעזרת שתי כפות משומנות ומעבירים לסיר עם השמן. מטגנים בכל פעם 5 סופגניות קטנות בלבד (כדי שיהיה להן מקום והטמפרטורה של השמן לא תרד בבת אחת).

4מטגנים כ-5 דקות ולא מתפתים להוציא לפני (אם הן משתזפות מהר ולא עשויות מבפנים, כנראה הלהבה גבוהה מדי והשמן חם מדי).

5מוציאים בעזרת כף מחוררת לכלי עם נייר סופג. מגישים עם ריבה ו/או מצפים בסוכר או אבקת סוכר.

* רוצים סופגניות בעלות מראה אחיד ומושלם? ותרו על הכפות והשתמשו בכף גלידה משומנת לנטילת הבלילה והטלתה לשמן.

>> עוד מתכונים שווים עם יוגורט

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il